Meloni-kuskussalaatti ja halloumikebakot
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tabbouleh on perinteinen Lähi-idän salaatti, joka saa makunsa raikkaista yrteistä ja sitruunaisesta kastikkeesta. Vesimeloni tuo suosikkisalaattiin uutta mehukasta makeaa makua. Tikuta halloumi vartaisiin ja grillaa pinnalta rapeat ja sisältä mehevän pehmeät halloumijuustovartaat salaatin kylkeen.
| Meloni-kuskussalaatti | |
|---|---|
| 2 dl | kuskusia |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 kg | vesimelonia |
| 200 g | (½) kurkkua |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 | ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna) |
| 1/2 | ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna) |
| 1 kpl | sitruuna (½ dl mehua) |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Halloumikebakot | |
| 400 g | (2 pkt) halloumi- tai grillijuustoa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| Lisäksi | |
| 8 kpl | puisia grillivarrastikkuja |
- 1.
Kiehauta vesi kattilassa. Liuota liemikuutio veteen ja nosta kattila levyltä. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
- 2.
Poista melonista kuori ja siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
- 3.
Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, öljy, suola ja pippuri isossa kulhossa. Sekoita kasvikset ja kuskus joukkoon.
- 4.
Leikkaa juustot pitkittäin neljään osaan, kuivaa palat talouspaperiin ja pujota varrastikkuihin. Sivele juustot öljyllä. Grillaa juustotikut parilan tai grillialustan päällä välillä käännellen pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Valuta hunaja vartaiden pinnalle. Tarjoa vartaat melonisalaatin kanssa.
Meloni-kuskussalaatti ja halloumikebakot
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Tabbouleh on perinteinen Lähi-idän salaatti, joka saa makunsa raikkaista yrteistä ja sitruunaisesta kastikkeesta. Vesimeloni tuo suosikkisalaattiin uutta mehukasta makeaa makua. Tikuta halloumi vartaisiin ja grillaa pinnalta rapeat ja sisältä mehevän pehmeät halloumijuustovartaat salaatin kylkeen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Meloni-kuskussalaatti | |
| 2 dl | kuskusia |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 kg | vesimelonia |
| 200 g | (½) kurkkua |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 | ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna) |
| 1/2 | ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna) |
| 1 kpl | sitruuna (½ dl mehua) |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Halloumikebakot | |
| 400 g | (2 pkt) halloumi- tai grillijuustoa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Lisäksi | |
| 8 kpl | puisia grillivarrastikkuja |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi kattilassa. Liuota liemikuutio veteen ja nosta kattila levyltä. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1/2 kpl kasvisliemikuutiota 2 dl kuskusia - 2
Poista melonista kuori ja siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
Määrä Ainesosa 1 kg vesimelonia 200 g (½) kurkkua 1 kpl pieni punasipuli 1 ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna) 1/2 ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna) - 3
Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, öljy, suola ja pippuri isossa kulhossa. Sekoita kasvikset ja kuskus joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (½ dl mehua) 3 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Leikkaa juustot pitkittäin neljään osaan, kuivaa palat talouspaperiin ja pujota varrastikkuihin. Sivele juustot öljyllä. Grillaa juustotikut parilan tai grillialustan päällä välillä käännellen pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Valuta hunaja vartaiden pinnalle. Tarjoa vartaat melonisalaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt) halloumi- tai grillijuustoa 8 kpl puisia grillivarrastikkuja 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl juoksevaa hunajaa
Vinkki: Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne hyvissä ajoin kylmään veteen likoamaan ennen grillausta.
Vinkki: Melonisalaatti on täydellinen kesäpäivän lounas ja toimii mainiosti grilliruokien lisukkeena.
Ravintosisältö
660
Energiaa kcal
2762
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
25,5 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
660
Energiaa kcal
2762
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
25,5 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna), ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna), 8 kpl puisia grillivarrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























