Meloni-kuskussalaatti ja halloumikebakot

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tabbouleh on perinteinen Lähi-idän salaatti, joka saa makunsa raikkaista yrteistä ja sitruunaisesta kastikkeesta. Vesimeloni tuo suosikkisalaattiin uutta mehukasta makeaa makua. Tikuta halloumi vartaisiin ja grillaa pinnalta rapeat ja sisältä mehevän pehmeät halloumijuustovartaat salaatin kylkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Meloni-kuskussalaatti

2 dlkuskusia
2 dlvettä
1/2 kplkasvisliemikuutiota
1 kgvesimelonia
200 g(½) kurkkua
1 kplpieni punasipuli
1 ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna)
1/2 ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna)
1 kplsitruuna (½ dl mehua)
3 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Halloumikebakot

400 g(2 pkt) halloumi- tai grillijuustoa
2 rkloliiviöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa

Lisäksi

8 kplpuisia grillivarrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa. Liuota liemikuutio veteen ja nosta kattila levyltä. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1/2 kplkasvisliemikuutiota
    2 dlkuskusia
  2. 2

    Poista melonista kuori ja siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.

    MääräAinesosa
    1 kgvesimelonia
    200 g(½) kurkkua
    1 kplpieni punasipuli
    1 ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna)
    1/2 ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna)
  3. 3

    Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, öljy, suola ja pippuri isossa kulhossa. Sekoita kasvikset ja kuskus joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (½ dl mehua)
    3 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Leikkaa juustot pitkittäin neljään osaan, kuivaa palat talouspaperiin ja pujota varrastikkuihin. Sivele juustot öljyllä. Grillaa juustotikut parilan tai grillialustan päällä välillä käännellen pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Valuta hunaja vartaiden pinnalle. Tarjoa vartaat melonisalaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    400 g(2 pkt) halloumi- tai grillijuustoa
    8 kplpuisia grillivarrastikkuja
    2 rkloliiviöljyä
    1 rkljuoksevaa hunajaa

Vinkki: Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne hyvissä ajoin kylmään veteen likoamaan ennen grillausta.

Vinkki: Melonisalaatti on täydellinen kesäpäivän lounas ja toimii mainiosti grilliruokien lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna), ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna), 8 kpl puisia grillivarrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä