Kiehauta vesi kattilassa. Liuota liemikuutio veteen ja nosta kattila levyltä. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
Poista melonista kuori ja siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, öljy, suola ja pippuri isossa kulhossa. Sekoita kasvikset ja kuskus joukkoon.
Leikkaa juustot pitkittäin neljään osaan, kuivaa palat talouspaperiin ja pujota varrastikkuihin. Sivele juustot öljyllä. Grillaa juustotikut parilan tai grillialustan päällä välillä käännellen pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Valuta hunaja vartaiden pinnalle. Tarjoa vartaat melonisalaatin kanssa.
Vinkki: Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne hyvissä ajoin kylmään veteen likoamaan ennen grillausta.
Vinkki: Melonisalaatti on täydellinen kesäpäivän lounas ja toimii mainiosti grilliruokien lisukkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
660
2762
40,0 g
15,0 g
46,3 g
16,8 g
4,0 g
25,5 g
4,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku persiljaa (2 dl hienonnettuna),
ruukkua minttua (1 dl hienonnettuna),
8 kpl puisia grillivarrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli