Mixed grill platter

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Texmex-maut sopivat grillikekkereihin! Kokoa mehevät grilliherkut jaettavaksi mixed grill platteriksi. Lastaa tarjoiluvadille meksikolaisittain maustettua grillattua broileria, grillikasviksia ja ihanan rapeaa varhaiskaalisalaattia. Kata kylkeen ranskankermaa, paholaisenhilloa ja maissilastuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
430 g(1 pkt) maustettuja broilerin fileepihvejä
400 g(2 pkt) miniterttutomaatteja (dulcita)
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1/2 kplruukkua korianteria tai basilikaa
1/2 dlrypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Varhaiskaalisalaatti

400 g(1 pieni) varhaiskaalia
1 kpllime
3 rklrypsiöljyä
1 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlchilihiutaleita
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

150 g(1 prk) ranskankermaa
330 g(1 prk) paholaisenhilloa
maissilastuja
korianteria

Valmistus

  1. 1

    Ota broilerinfileet huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    430 g(1 pkt) maustettuja broilerin fileepihvejä
  2. 2

    Valmista kaalisalaatti. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Purista limen mehu. Sekoita mehu, öljy, sokeri, suola, chili ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kaali ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pieni) varhaiskaalia
    1 kpllime
    3 rklrypsiöljyä
    1 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlchilihiutaleita
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele ja kuivaa tomaatit ja parsat. Aseta tomaattitertut grillivuokaan tai pujota tomaatit yksitellen vartaisiin. Jos käytät puuvartaita, liota ne ensin vedessä. Leikkaa parsoista kuiva kantaosa pois. Kuori varret tarvittaessa ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.

    MääräAinesosa
    400 g(2 pkt) miniterttutomaatteja (dulcita)
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
  4. 4

    Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, öljy, suola ja pippuri keskenään.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua korianteria tai basilikaa
    1/2 dlrypsiöljyä
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Paista broilerifileiden pinnat grillissä kuumalla lämmöllä ja kypsennä sen jälkeen miedommalla lämmöllä kuvun alla noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paahda tomaatteja keskilämpöisessä grillissä 5–10 minuuttia. Grillaa parsoja ritilän tai paistoalustan päällä 3–4 minuuttia. Sivele tomaatit ja parsat korianteriöljyllä.

  6. 6

    Viipaloi fileet ja kokoa ne grillikasvisten kanssa laakealle tarjoiluvadille. Tarjoa kaaliraasteen, ranskankerman ja paholaisenhillon kanssa. Viimeistele tarjotin maissilastuilla ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    330 g(1 prk) paholaisenhilloa
    maissilastuja
    korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, ripaus mustapippuria rouhittuna, maissilastuja, korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
4.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä