Mixed grill platter
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Texmex-maut sopivat grillikekkereihin! Kokoa mehevät grilliherkut jaettavaksi mixed grill platteriksi. Lastaa tarjoiluvadille meksikolaisittain maustettua grillattua broileria, grillikasviksia ja ihanan rapeaa varhaiskaalisalaattia. Kata kylkeen ranskankermaa, paholaisenhilloa ja maissilastuja.
| 430 g | (1 pkt) maustettuja broilerin fileepihvejä |
| 400 g | (2 pkt) miniterttutomaatteja (dulcita) |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria tai basilikaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Varhaiskaalisalaatti | |
|---|---|
| 400 g | (1 pieni) varhaiskaalia |
| 1 kpl | lime |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 330 g | (1 prk) paholaisenhilloa |
| maissilastuja | |
| korianteria | |
- 1.
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön.
- 2.
Valmista kaalisalaatti. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Purista limen mehu. Sekoita mehu, öljy, sokeri, suola, chili ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kaali ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.
- 3.
Huuhtele ja kuivaa tomaatit ja parsat. Aseta tomaattitertut grillivuokaan tai pujota tomaatit yksitellen vartaisiin. Jos käytät puuvartaita, liota ne ensin vedessä. Leikkaa parsoista kuiva kantaosa pois. Kuori varret tarvittaessa ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.
- 4.
Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, öljy, suola ja pippuri keskenään.
- 5.
Paista broilerifileiden pinnat grillissä kuumalla lämmöllä ja kypsennä sen jälkeen miedommalla lämmöllä kuvun alla noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paahda tomaatteja keskilämpöisessä grillissä 5–10 minuuttia. Grillaa parsoja ritilän tai paistoalustan päällä 3–4 minuuttia. Sivele tomaatit ja parsat korianteriöljyllä.
- 6.
Viipaloi fileet ja kokoa ne grillikasvisten kanssa laakealle tarjoiluvadille. Tarjoa kaaliraasteen, ranskankerman ja paholaisenhillon kanssa. Viimeistele tarjotin maissilastuilla ja korianterilla.
Mixed grill platter
arvosana5/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Texmex-maut sopivat grillikekkereihin! Kokoa mehevät grilliherkut jaettavaksi mixed grill platteriksi. Lastaa tarjoiluvadille meksikolaisittain maustettua grillattua broileria, grillikasviksia ja ihanan rapeaa varhaiskaalisalaattia. Kata kylkeen ranskankermaa, paholaisenhilloa ja maissilastuja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 430 g | (1 pkt) maustettuja broilerin fileepihvejä |
| 400 g | (2 pkt) miniterttutomaatteja (dulcita) |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria tai basilikaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Varhaiskaalisalaatti | |
| 400 g | (1 pieni) varhaiskaalia |
| 1 kpl | lime |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 330 g | (1 prk) paholaisenhilloa |
| maissilastuja | |
| korianteria | |
Valmistus
- 1
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 430 g (1 pkt) maustettuja broilerin fileepihvejä - 2
Valmista kaalisalaatti. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Purista limen mehu. Sekoita mehu, öljy, sokeri, suola, chili ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kaali ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pieni) varhaiskaalia 1 kpl lime 3 rkl rypsiöljyä 1 tl sokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl chilihiutaleita ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele ja kuivaa tomaatit ja parsat. Aseta tomaattitertut grillivuokaan tai pujota tomaatit yksitellen vartaisiin. Jos käytät puuvartaita, liota ne ensin vedessä. Leikkaa parsoista kuiva kantaosa pois. Kuori varret tarvittaessa ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt) miniterttutomaatteja (dulcita) 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa - 4
Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, öljy, suola ja pippuri keskenään.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua korianteria tai basilikaa 1/2 dl rypsiöljyä ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 5
Paista broilerifileiden pinnat grillissä kuumalla lämmöllä ja kypsennä sen jälkeen miedommalla lämmöllä kuvun alla noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paahda tomaatteja keskilämpöisessä grillissä 5–10 minuuttia. Grillaa parsoja ritilän tai paistoalustan päällä 3–4 minuuttia. Sivele tomaatit ja parsat korianteriöljyllä.
- 6
Viipaloi fileet ja kokoa ne grillikasvisten kanssa laakealle tarjoiluvadille. Tarjoa kaaliraasteen, ranskankerman ja paholaisenhillon kanssa. Viimeistele tarjotin maissilastuilla ja korianterilla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 330 g (1 prk) paholaisenhilloa maissilastuja korianteria
Ravintosisältö
673
Energiaa kcal
2816
Energiaa kj
38,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,5 g
Hiilihydraatteja
43,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
4,9 g
Suolaa
673
Energiaa kcal
2816
Energiaa kj
38,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,5 g
Hiilihydraatteja
43,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
4,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, ripaus mustapippuria rouhittuna, maissilastuja, korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























