Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä, lisää margariini ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa hieman uunipeltiä pienemmäksi levyksi ja siirrä se kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita, halkaisijaltaan vajaan sentin paksuisia säikeitä. Letitä niistä kolmen säikeen lettejä. Tasaa lettien päät ja tee niistä piirakan reuna.
Tiputtele sitruunatahna taikinalevylle ja tasoita lusikalla. Sekoita sokeri ja perunajauhot jäisiin mustikoihin. Levitä marjat piirakkapohjalle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakka uunin keskitasolla kypsäksi, noin 20–25 minuuttia. Anna vetäytyä pari tuntia. Ripota mintunlehdet piirakan päälle.
Vinkki: Käytä maidottomassa piirakassa maidotonta margariinia ja vaihda maito kaurajuomaan. Jätä sitruunatahna pois ja viimeistele paistettu piirakka raastetulla sitruunankuorella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
240
1003
4,7 g
1,1 g
41,4 g
13,6 g
2,4 g
5,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Kardemummaa,
1 dl Mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli