Sekoita esimarinadin ainekset. Kuivaa liha ja poista rasvat. Siirrä liha marinadin kanssa pakastepussiin ja nosta vuokaan. Pyörittele niin, että marinadi jakautuu tasaisesti. Siirrä jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Kääntele muutaman kerran.
Ota filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa filee ja heitä marinadi pois. Ruskista liha öljyssä ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Tällöin filee jää sisältä punertavaksi. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita jälkimarinadin ainekset. Siirrä filee ja marinadi pussiin. Anna maustua jääkaapissa silloin tällöin käännellen 1–2 vuorokautta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kylmänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
406
1697
25,0 g
3,9 g
8,9 g
8,7 g
0,1 g
32,9 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Rosmariinia,
1 tl Timjamia,
1,5 tl Suolaa,
1 tl Rouhittua mustapippuria,
1 rkl Timjamia,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli