Mustaherukka-yrttimarinoitu filee

Nappaa talteen!
| 1 1/2 kg | naudan ulkofileetä |
| Esimarinadi | |
|---|---|
| 2 dl | punaviiniä |
| 1 dl | öljyä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1 tl | timjamia |
| Paistamiseen ja maustamiseen | |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| Jälkimarinadi | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 dl | mustaherukkahyytelöä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 kpl | ruukku tuoretta basilikaa |
| 1 rkl | timjamia |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Sekoita esimarinadin ainekset. Kuivaa liha ja poista rasvat. Siirrä liha marinadin kanssa pakastepussiin ja nosta vuokaan. Pyörittele niin, että marinadi jakautuu tasaisesti. Siirrä jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Kääntele muutaman kerran.
Ota filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa filee ja heitä marinadi pois. Ruskista liha öljyssä ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Tällöin filee jää sisältä punertavaksi. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita jälkimarinadin ainekset. Siirrä filee ja marinadi pussiin. Anna maustua jääkaapissa silloin tällöin käännellen 1–2 vuorokautta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kylmänä.
Mustaherukka-yrttimarinoitu filee
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | naudan ulkofileetä |
Esimarinadi | |
| 2 dl | punaviiniä |
| 1 dl | öljyä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1 tl | timjamia |
Paistamiseen ja maustamiseen | |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
Jälkimarinadi | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 dl | mustaherukkahyytelöä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 kpl | ruukku tuoretta basilikaa |
| 1 rkl | timjamia |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Sekoita esimarinadin ainekset. Kuivaa liha ja poista rasvat. Siirrä liha marinadin kanssa pakastepussiin ja nosta vuokaan. Pyörittele niin, että marinadi jakautuu tasaisesti. Siirrä jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Kääntele muutaman kerran.
Ota filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa filee ja heitä marinadi pois. Ruskista liha öljyssä ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Tällöin filee jää sisältä punertavaksi. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita jälkimarinadin ainekset. Siirrä filee ja marinadi pussiin. Anna maustua jääkaapissa silloin tällöin käännellen 1–2 vuorokautta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kylmänä.
Ravintosisältö
406
Energiaa kcal
1697
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,9 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
32,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
406
Energiaa kcal
1697
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,9 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
32,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rosmariinia, 1 tl Timjamia, 1,5 tl Suolaa, 1 tl Rouhittua mustapippuria, 1 rkl Timjamia, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























