Mustikka-vaniljakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mustikka-vaniljakakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Herkullinen mustikka-vanilja kakku syntyy helposti pakastemustikoista. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset

200 g
Piparkakkuja tai kaurakeksejä
75 g
Voita tai margariinia

täyte

8 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Kuohukermaa
700 g
vaniljavanukasta
1 dl
Sokeria
1/2 kpl
(100 g) pakastemustikoita
2 rkl
Sitruunamehua

pinnalle

1/2 kpl
(100 g) pakastemustikoita
1/2 dl
Vettä
1 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (halk. n. 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut tai keksit esim. pakastepussissa kaulimella hakaten. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljavanukkaaseen sokeri ja sulaneet mustikat. Kiehauta tilkka sitruunamehua. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateliemi ohuena nauhana vanukkaan joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. Kiehuta loput mustikat ja vesi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki. Lusikoi mustikkakiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1205

288

17,5 g

8,2 g

30,1 g

23,4 g

0,7 g

1,9 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

700 g vaniljavanukasta,

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli