Mustikka-vaniljakakku

Herkullinen mustikka-vanilja kakku syntyy helposti pakastemustikoista. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
200 gpiparkakkuja tai kaurakeksejä
75 gvoita tai margariinia

Täyte

8 kplliivatelehteä
3 dlkuohukermaa
700 g vaniljavanukasta
1 dlsokeria
1/2 kpl(100 g) pakastemustikoita
2 rklsitruunamehua

Pinnalle

1/2 kpl(100 g) pakastemustikoita
1/2 dlvettä
1 dlhyytelösokeria

Valmistus

  1. 1

    Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (halk. n. 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut tai keksit esim. pakastepussissa kaulimella hakaten. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljavanukkaaseen sokeri ja sulaneet mustikat. Kiehauta tilkka sitruunamehua. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateliemi ohuena nauhana vanukkaan joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. Kiehuta loput mustikat ja vesi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki. Lusikoi mustikkakiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, 700 g vaniljavanukasta, 0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä