Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (halk. n. 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut tai keksit esim. pakastepussissa kaulimella hakaten. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljavanukkaaseen sokeri ja sulaneet mustikat. Kiehauta tilkka sitruunamehua. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateliemi ohuena nauhana vanukkaan joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. Kiehuta loput mustikat ja vesi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki. Lusikoi mustikkakiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1205
17,5 g
8,2 g
30,1 g
23,4 g
0,7 g
1,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Liivatelehteä,
700 g vaniljavanukasta,
0,5 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli