Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkagraavattu lohi

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Sävytä graavilohi mustikalla! Mustikoilla graavattu lohi tehdään kuten perinteinen sokerisuolattu graavilohi, mutta lohifileen pinnalle lisätään myös murskattuja marjoja ja mausteeksi pikantti ripaus rouhittuja pippureita.

Ainekset

600 g
kirjolohifileetä
100 g
(½ ps) mustikoita (pakaste)
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/3 tl valkopippureita rouhittuna

Lisäksi

2 rkl
mustikoita
tuoretta tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla. Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit kalan pinnalle. Levitä mustikat päälle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain.

600 g
kirjolohifileetä
100 g
(½ ps) mustikoita (pakaste)
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/3 tl valkopippureita rouhittuna
2

Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

3

Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta. Koristele graavilohiviipaleet mustikoilla ja tillinoksilla.

2 rkl
mustikoita
tuoretta tilliä
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.11.2022
|
Muokattu: 13.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

116

484

6,3 g

0,9 g

2,4 g

2,2 g

0,4 g

11,9 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1/3 tl valkopippureita rouhittuna,

tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli