Mustikkagraavattu lohi
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sävytä graavilohi mustikalla! Mustikoilla graavattu lohi tehdään kuten perinteinen sokerisuolattu graavilohi, mutta lohifileen pinnalle lisätään myös murskattuja marjoja ja mausteeksi ripaus rouhittuja pippureita.
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 100 g | (½ ps) mustikoita (pakaste) |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | valkopippureita rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | mustikoita |
| tuoretta tilliä | |
- 1.
Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla. Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit kalan pinnalle. Levitä mustikat päälle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain.
- 2.
Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.
- 3.
Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta. Koristele graavilohiviipaleet mustikoilla ja tillinoksilla.
Mustikkagraavattu lohi
Sävytä graavilohi mustikalla! Mustikoilla graavattu lohi tehdään kuten perinteinen sokerisuolattu graavilohi, mutta lohifileen pinnalle lisätään myös murskattuja marjoja ja mausteeksi ripaus rouhittuja pippureita.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 100 g | (½ ps) mustikoita (pakaste) |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | valkopippureita rouhittuna |
Lisäksi | |
| 2 rkl | mustikoita |
| tuoretta tilliä | |
Valmistus
- 1
Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla. Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit kalan pinnalle. Levitä mustikat päälle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä 100 g (½ ps) mustikoita (pakaste) 2 rkl karkeaa merisuolaa 1 rkl sokeria 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl valkopippureita rouhittuna - 2
Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.
- 3
Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta. Koristele graavilohiviipaleet mustikoilla ja tillinoksilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl mustikoita tuoretta tilliä
Ravintosisältö
116
Energiaa kcal
484
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,4 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
11,9 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
116
Energiaa kcal
484
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,4 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
11,9 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl valkopippureita rouhittuna, tuoretta tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












