Mustikkagraavattu lohi

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Sävytä graavilohi mustikalla! Mustikoilla graavattu lohi tehdään kuten perinteinen sokerisuolattu graavilohi, mutta lohifileen pinnalle lisätään myös murskattuja marjoja ja mausteeksi ripaus rouhittuja pippureita.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohifileetä
100 g(½ ps) mustikoita (pakaste)
2 rklkarkeaa merisuolaa
1 rklsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlvalkopippureita rouhittuna

Lisäksi

2 rklmustikoita
tuoretta tilliä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla. Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit kalan pinnalle. Levitä mustikat päälle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä
    100 g(½ ps) mustikoita (pakaste)
    2 rklkarkeaa merisuolaa
    1 rklsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlvalkopippureita rouhittuna
  2. 2

    Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

  3. 3

    Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta. Koristele graavilohiviipaleet mustikoilla ja tillinoksilla.

    MääräAinesosa
    2 rklmustikoita
    tuoretta tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl valkopippureita rouhittuna, tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
25.11.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä