Mustikkamysli - Yhteishyvä

Mustikkamysli

???
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

8 dl
Neljän viljan hiutaleita
2 dl
Leseitä (esim. kaura-)
1 dl
Auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl
Kookoshiutaleita
80 g
Mantelirouhetta
2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Ruokosokeria
3/4 dl
Auringonkukkaöljyä

LISÄKSI

1 dl
Rusinoita
1 dl
Tuoreita tai kuivattuja mustikoita

Näin teet

1

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.Paahda mysliä uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita ainakin kolme kertaa paahtumisen aikana. Anna myslin jäähtyä ja lisää rusinat ja kuivatut mustikat. Säilytä kuivassa paikassa. Tuoreet mustikat lisätään suoraan jogurtin tai viilin sekaan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa