Mustikkamysli

Arvostele resepti
15 Desilitraa

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
8 dlneljän viljan hiutaleita
2 dlleseitä (esim. kaura-)
1 dlauringonkukansiemeniä
1 1/2 dlkookoshiutaleita
80 gmantelirouhetta
2 dlvettä
1 1/2 dlruokosokeria
3/4 dlauringonkukkaöljyä

Lisäksi

1 dlrusinoita
1 dltuoreita tai kuivattuja mustikoita

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.Paahda mysliä uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita ainakin kolme kertaa paahtumisen aikana. Anna myslin jäähtyä ja lisää rusinat ja kuivatut mustikat. Säilytä kuivassa paikassa. Tuoreet mustikat lisätään suoraan jogurtin tai viilin sekaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025