Muurinpohjaletut kalatäytteellä

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Täytä muurinpohjaletut paistetulla taimenella ja perunasalaatilla ja kääräise rulliksi. Täytetyt letut maistuvat parhaalta ulkona!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlmaitoa tai kivennäisvettä
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlohrajauhoja
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

2 rklmargariinia

Täyte

600 gtaimenfileetä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsitruunapippuria
400 g(1 rs) perunasalaattia
180 g(1 ps) salaattisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita maidon tai kivennäisveden joukkoon jauhot, muna ja suola. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa tai kivennäisvettä
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlohrajauhoja
    1 kplkananmuna
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna margariinia muurinpohjapannulla. Paista yksi lettu kerrallaan. Valuta taikinaa pannulle ja paista lettua noin minuutti molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia
  3. 3

    Leikkaa taimenfilee 1–2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleet muurinpohjapannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    600 gtaimenfileetä
    1/4 tlsitruunapippuria
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Kasaa letuille taimenta, perunasalaattia ja salaattisekoitusta ja kääräise rulliksi. Voit myös antaa jokaisen ruokailijan koota itse oman lettukäärönsä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) perunasalaattia
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta

Vinkki: Voit käyttää taimenen tilalla myös kirjolohta, nieriää tai kuhaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 rs) perunasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
25.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä