Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muurinpohjaletut kalatäytteellä

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytä muurinpohjaletut paistetulla taimenella ja perunasalaatilla ja kääräise rulliksi. Täytetyt letut maistuvat parhaalta ulkona!

Ainekset

5 dl
maitoa tai kivennäisvettä
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl
margariinia

Täyte

600 g
taimenfileetä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sitruunapippuria
400 g
(1 rs) perunasalaattia
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita maidon tai kivennäisveden joukkoon jauhot, muna ja suola. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia.

5 dl
maitoa tai kivennäisvettä
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
2

Kuumenna margariinia muurinpohjapannulla. Paista yksi lettu kerrallaan. Valuta taikinaa pannulle ja paista lettua noin minuutti molemmin puolin.

2 rkl
margariinia
3

Leikkaa taimenfilee 1–2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleet muurinpohjapannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

600 g
taimenfileetä
1/4 tl
sitruunapippuria
1/4 tl
suolaa
4

Kasaa letuille taimenta, perunasalaattia ja salaattisekoitusta ja kääräise rulliksi. Voit myös antaa jokaisen ruokailijan koota itse oman lettukäärönsä.

400 g
(1 rs) perunasalaattia
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta

Vinkki: Voit käyttää taimenen tilalla myös kirjolohta, nieriää tai kuhaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

640

2680

34,3 g

7,0 g

38,0 g

6,8 g

2,8 g

43,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 rs) perunasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli