Nakkipasteijat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nakkipasteijat

???
Kappaleita
17
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakasteruis-perunataikinaa

TÄYTE

5 kpl
Nakkia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Sulata taikina. Valmista täyte. Leikkaa nakit ja paprika pienen pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon nakit ja paprika sekä mausteet. Kääntele hetki, jotta nakit saavat väriä. Anna jäähtyä. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Paina taikinasta halkaisijaltaan 9–10 cm:n pyöreällä muotilla pohjia. Nosta jokaiselle pohjalle lusikallinen täytettä. Paina muotilla tai nipistä reunat hyvin kiinni. Nosta pasteijat leivinpaperoidulle pellille. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2012
Muokattu: 15.5.2019