Näppärä kurpitsasäilyke

arvosana2/5

(2)arviota
10 Annosta

Kurpitsakuutioita voi tarjota liharuoan lisänä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkurpitsaa

Liemi

2 dlvettä
2 dlsokeria
10 kplkokonaista mausteneilikkaa
2 kplkanelitankoa
2 dlväkiviinaetikkaa

Lisäksi

1 kplruukkua tilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja löysä sisus lusikalla kovertaen. Kuutioi kiinteä malto.

    MääräAinesosa
    1 kgkurpitsaa
  2. 2

    Kuumenna liemen ainekset kattilassa kiuhuvaksi. Lisää kurpitsakuutiot liemeen pieni erä kerrallaan. Keitä kuutiot läpikuultaviksi, nosta tölkkiin ja laita uusi erä kiehumaan.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    2 dlsokeria
    10 kplkokonaista mausteneilikkaa
    2 kplkanelitankoa
    2 dlväkiviinaetikkaa
  3. 3

    Siivilöi lopuksi liemi ja kaada tölkkiin kuutioiden päälle. Jos haluat, voit maustaa kerrosten välit hienonnetulla tillillä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukkua tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 2 dl Sokeria, 10 kpl Kokonaista mausteneilikkaa, 2 kpl Kanelitankoa, 2 dl Väkiviinaetikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025