Näppärä kurpitsasäilyke - Yhteishyvä

Näppärä kurpitsasäilyke

???
Annokset
10
Kurpitsakuutioita voi tarjota liharuoan lisänä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Kurpitsakuutioita

LIEMI

2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
8 - 10 kpl
Kokonaista mausteneilikkaa
2 kpl
Kanelitankoa
2 dl
Väkiviinaetikkaa
(tillisilppua)

Näin teet

1

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja löysä sisus lusikalla kovertaen. Kuutioi kiinteä malto.

Keitä sokeriliemi mausteiden kanssa. Lisää etikka ja kurpitsakuutiot pieni erä kerrallaan. Keitä kuutiot läpikuultaviksi, nosta tölkkiin ja laita uusi erä kiehumaan.

Siivilöi lopuksi liemi ja kaada tölkkiin kuutioiden päälle. Jos haluat, voit maustaa kerrosten välit tillisilpulla.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa