Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Näppärä kurpitsasäilyke

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kurpitsakuutioita voi tarjota liharuoan lisänä.

Ainekset

1 kg
Kurpitsaa

Liemi

2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
10 kpl
Kokonaista mausteneilikkaa
2 kpl
Kanelitankoa
2 dl
Väkiviinaetikkaa

Lisäksi

1 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja löysä sisus lusikalla kovertaen. Kuutioi kiinteä malto.

1 kg
Kurpitsaa
2

Kuumenna liemen ainekset kattilassa kiuhuvaksi. Lisää kurpitsakuutiot liemeen pieni erä kerrallaan. Keitä kuutiot läpikuultaviksi, nosta tölkkiin ja laita uusi erä kiehumaan.

2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
10 kpl
Kokonaista mausteneilikkaa
2 kpl
Kanelitankoa
2 dl
Väkiviinaetikkaa
3

Siivilöi lopuksi liemi ja kaada tölkkiin kuutioiden päälle. Jos haluat, voit maustaa kerrosten välit hienonnetulla tillillä.

1 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 7.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

16

67

0,1 g

2,0 g

1,7 g

2,0 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

2 dl Sokeria,

10 kpl Kokonaista mausteneilikkaa,

2 kpl Kanelitankoa,

2 dl Väkiviinaetikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli