Huuhdo muikut nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia.
Pese lime ja raasta kuori. Säästä kuoriraaste muikkujen paistamiseen.
Purista limen mehu kulhoon. Sekoita soijakastike ja riisiviinietikka joukkoon. Jaa dippikastike annoskippoihin.
Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri lautasella. Kääntele muikut jauhossa.
Kuumenna voi, öljy ja limenkuoriraaste isolla pannulla. Lado muikut tiiviisti pannulle ja paista rapeiksi. Dippaa vastapaistetut muikut soija-limedippiin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
921
220
10,5 g
2,8 g
9,5 g
0,8 g
2,0 g
20,8 g
2,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) valkopippuria,
Limen mehu,
Limen raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli