Limevoissa paistetuista rapeista muikuista ja soijadipistä syntyy hauska suomalais-aasialainen naposteluruoka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gperattuja muikkuja
1 tlsuolaa
1 dlruisjauhoja
1/4 tl(¼ tl) valkopippuria

Soija-limedippi

1 kpllimen mehu
3 rklsoijakastiketta
2 rklriisiviinietikkaa

Lisäksi

1 rklvoita
1 rklrypsiöljyä
1 kpllimen raastettu kuori

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo muikut nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gperattuja muikkuja
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Pese lime ja raasta kuori. Säästä kuoriraaste muikkujen paistamiseen.

    MääräAinesosa
    1 kpllimen raastettu kuori
  3. 3

    Purista limen mehu kulhoon. Sekoita soijakastike ja riisiviinietikka joukkoon. Jaa dippikastike annoskippoihin.

    MääräAinesosa
    1 kpllimen mehu
    3 rklsoijakastiketta
    2 rklriisiviinietikkaa
  4. 4

    Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri lautasella. Kääntele muikut jauhossa.

    MääräAinesosa
    1 dlruisjauhoja
    1/4 tl(¼ tl) valkopippuria
  5. 5

    Kuumenna voi, öljy ja limenkuoriraaste isolla pannulla. Lado muikut tiiviisti pannulle ja paista rapeiksi. Dippaa vastapaistetut muikut soija-limedippiin.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rklrypsiöljyä
    1 kpllimen raastettu kuori

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria, Limen mehu, Limen raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä