Huuhdo muikut nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia.
Pese lime ja raasta kuori. Säästä kuoriraaste muikkujen paistamiseen.
Purista limen mehu kulhoon. Sekoita soijakastike ja riisiviinietikka joukkoon. Jaa dippikastike annoskippoihin.
Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri lautasella. Kääntele muikut jauhossa.
Kuumenna voi, öljy ja limenkuoriraaste isolla pannulla. Lado muikut tiiviisti pannulle ja paista rapeiksi. Dippaa vastapaistetut muikut soija-limedippiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
220
921
10,5 g
2,8 g
9,5 g
0,8 g
2,0 g
20,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) valkopippuria,
Limen mehu,
Limen raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli