Näppimuikut

Nappaa talteen!
Limevoissa paistetuista rapeista muikuista ja soijadipistä syntyy hauska suomalais-aasialainen naposteluruoka.
| 400 g | perattuja muikkuja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 tl | (¼ tl) valkopippuria |
| Soija-limedippi | |
|---|---|
| 1 kpl | limen mehu |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | limen raastettu kuori |
- 1.
Huuhdo muikut nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia.
- 2.
Pese lime ja raasta kuori. Säästä kuoriraaste muikkujen paistamiseen.
- 3.
Purista limen mehu kulhoon. Sekoita soijakastike ja riisiviinietikka joukkoon. Jaa dippikastike annoskippoihin.
- 4.
Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri lautasella. Kääntele muikut jauhossa.
- 5.
Kuumenna voi, öljy ja limenkuoriraaste isolla pannulla. Lado muikut tiiviisti pannulle ja paista rapeiksi. Dippaa vastapaistetut muikut soija-limedippiin.
Näppimuikut
Limevoissa paistetuista rapeista muikuista ja soijadipistä syntyy hauska suomalais-aasialainen naposteluruoka.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | perattuja muikkuja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 tl | (¼ tl) valkopippuria |
Soija-limedippi | |
| 1 kpl | limen mehu |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | limen raastettu kuori |
Valmistus
- 1
Huuhdo muikut nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g perattuja muikkuja 1 tl suolaa - 2
Pese lime ja raasta kuori. Säästä kuoriraaste muikkujen paistamiseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl limen raastettu kuori - 3
Purista limen mehu kulhoon. Sekoita soijakastike ja riisiviinietikka joukkoon. Jaa dippikastike annoskippoihin.
Määrä Ainesosa 1 kpl limen mehu 3 rkl soijakastiketta 2 rkl riisiviinietikkaa - 4
Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri lautasella. Kääntele muikut jauhossa.
Määrä Ainesosa 1 dl ruisjauhoja 1/4 tl (¼ tl) valkopippuria - 5
Kuumenna voi, öljy ja limenkuoriraaste isolla pannulla. Lado muikut tiiviisti pannulle ja paista rapeiksi. Dippaa vastapaistetut muikut soija-limedippiin.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl limen raastettu kuori
Ravintosisältö
220
Energiaa kcal
921
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
220
Energiaa kcal
921
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria, Limen mehu, Limen raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























