Nassusämpylät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nassusämpylät

Kappaleita
18
Hunajalla ja rusinoilla makeutetut pehmeät gluteenittomat sämpylät paistuvat vuoassa poski poskea vasten.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Kaurajuomaa
50 g
Hiivaa
3/4 dl
(¾ dl) öljyä
1 1/2 rkl
Hunajaa
2 tl
Suolaa
2 dl
Hirssihiutaleita
2 rkl
Psylliumia
1 dl
Rusinoita
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

KORISTELU

10 - 15 kpl
Rusinaa
1/2 dl
Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)
20 g
Tummaa suklaata, halutessasi

Näin teet

1

Vuoraa leivinpaperilla 2 vuokaa (noin 20 x 20 cm).

2

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva juomaan. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita hirssihiutaleet ja psyllium nesteeseen. Turvota 5 minuuttia.

5 dl
Kaurajuomaa
50 g
Hiivaa
3/4 dl
(¾ dl) öljyä
1 1/2 rkl
Hunajaa
2 tl
Suolaa
2 dl
Hirssihiutaleita
2 rkl
Psylliumia
3

Sekoita rusinat ja 4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta vähitellen sähkövatkaimella taikinaan.

1 dl
Rusinoita
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
4

Ripota ½ dl gluteenitonta jauhoseosta leivinpöydälle. Kaada taikina pöydälle ja jaa se 20 palaksi. Pyöritä 18 palaa sämpylöiksi ja laita vuokiin. Jätä väliin 1 cm kohoamisvaraa. Pyöritä jäljelle jääneistä paloista jokaiselle sämpylälle kaksi korvaa (halk. 1 cm). Kohota sämpylöitä liinan alla 30 minuuttia.

5

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita 9 rusinaa. Paina rusinanpuolikas nenäksi sämpylän keskelle. Paista uunissa 15 minuuttia.

10 - 15 kpl
Rusinaa
6

Nosta sämpylät yhtenäisenä levynä ritilälle ilman leivinpaperia jäähtymään, jotta kosteus haihtuu.

7

Pursota tuorejuustosta sämpylöille silmät ja suut. Leikkaa pienet rusinanpalat silmiin. Halutessasi piirrä viikset sulatetulla suklaalla.

1/2 dl
Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)
10 - 15 kpl
Rusinaa
20 g
Tummaa suklaata, halutessasi
8

Vinkki: Kuohkeat sämpylät ovat parhaimmillaan samana päivänä.

9

Reseptiä päivitetty 29.1.2018: Resepti ei ole gluteeniton, koska kaurajuoma ja kauralevite saattavat sisältää gluteenia. Tarkistathan pakkauksesta tuotetiedot.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2018
Muokattu: 23.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g450 g
Proteiinia2 g44 g
Rasvaa1 g18 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj513 9234
Energiaa kcal123 2206

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 0,75 dl (¾ dl) öljyä

  • 2 tl Suolaa

  • 2 rkl Psylliumia

  • 0,5 dl Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g450 g
Proteiinia2 g44 g
Rasvaa1 g18 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj513 9234
Energiaa kcal123 2206

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 0,75 dl (¾ dl) öljyä

  • 2 tl Suolaa

  • 2 rkl Psylliumia

  • 0,5 dl Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.