Nassusämpylät - Yhteishyvä

Nassusämpylät

Kappaleita
18
Hunajalla ja rusinoilla makeutetut pehmeät sämpylät paistuvat vuoassa poski poskea vasten.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Kaurajuomaa
50 g
Hiivaa
3/4 dl
(¾ dl) öljyä
1 1/2 rkl
Hunajaa
2 tl
Suolaa
2 dl
Hirssihiutaleita
2 rkl
Psylliumia
1 dl
Rusinoita
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

KORISTELU

10 - 15 kpl
Rusinaa
1/2 dl
Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)
20 g
Tummaa suklaata, halutessasi

Näin teet

1

Vuoraa leivinpaperilla 2 vuokaa (noin 20 x 20 cm).

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva juomaan. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita hirssihiutaleet ja psyllium nesteeseen. Turvota 5 minuuttia.

Sekoita rusinat ja 4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta vähitellen sähkövatkaimella taikinaan.

Ripota ½ dl gluteenitonta jauhoseosta leivinpöydälle. Kaada taikina pöydälle ja jaa se 20 palaksi. Pyöritä 18 palaa sämpylöiksi ja laita vuokiin. Jätä väliin 1 cm kohoamisvaraa. Pyöritä jäljelle jääneistä paloista jokaiselle sämpylälle kaksi korvaa (halk. 1 cm). Kohota sämpylöitä liinan alla 30 minuuttia.

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita 9 rusinaa. Paina rusinanpuolikas nenäksi sämpylän keskelle. Paista uunissa 15 minuuttia.

Nosta sämpylät yhtenäisenä levynä ritilälle ilman leivinpaperia jäähtymään, jotta kosteus haihtuu.

Pursota tuorejuustosta sämpylöille silmät ja suut. Leikkaa pienet rusinanpalat silmiin. Halutessasi piirrä viikset sulatetulla suklaalla.

Vinkki: Kuohkeat sämpylät ovat parhaimmillaan samana päivänä.
 

Reseptiä päivitetty 29.1.2018: Resepti ei ole gluteeniton, koska kaurajuoma ja kauralevite saattavat sisältää gluteenia. Tarkistathan pakkauksesta tuotetiedot.

2

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva juomaan. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita hirssihiutaleet ja psyllium nesteeseen. Turvota 5 minuuttia.

5 dl
Kaurajuomaa
50 g
Hiivaa
3/4 dl
(¾ dl) öljyä
1 1/2 rkl
Hunajaa
2 tl
Suolaa
2 dl
Hirssihiutaleita
2 rkl
Psylliumia
3

Sekoita rusinat ja 4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta vähitellen sähkövatkaimella taikinaan.

1 dl
Rusinoita
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
4

Ripota ½ dl gluteenitonta jauhoseosta leivinpöydälle. Kaada taikina pöydälle ja jaa se 20 palaksi. Pyöritä 18 palaa sämpylöiksi ja laita vuokiin. Jätä väliin 1 cm kohoamisvaraa. Pyöritä jäljelle jääneistä paloista jokaiselle sämpylälle kaksi korvaa (halk. 1 cm). Kohota sämpylöitä liinan alla 30 minuuttia.

5

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita 9 rusinaa. Paina rusinanpuolikas nenäksi sämpylän keskelle. Paista uunissa 15 minuuttia.

10 - 15 kpl
Rusinaa
6

Nosta sämpylät yhtenäisenä levynä ritilälle ilman leivinpaperia jäähtymään, jotta kosteus haihtuu.

7

Pursota tuorejuustosta sämpylöille silmät ja suut. Leikkaa pienet rusinanpalat silmiin. Halutessasi piirrä viikset sulatetulla suklaalla.

1/2 dl
Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)
10 - 15 kpl
Rusinaa
20 g
Tummaa suklaata, halutessasi
8

Vinkki: Kuohkeat sämpylät ovat parhaimmillaan samana päivänä.

9

Reseptiä päivitetty 29.1.2018: Resepti ei ole gluteeniton, koska kaurajuoma ja kauralevite saattavat sisältää gluteenia. Tarkistathan pakkauksesta tuotetiedot.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g450 g
Proteiinia2 g44 g
Rasvaa1 g18 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj513 9234
Energiaa kcal123 2206

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 0,75 dl (¾ dl) öljyä

  • 2 tl Suolaa

  • 2 rkl Psylliumia

  • 0,5 dl Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g450 g
Proteiinia2 g44 g
Rasvaa1 g18 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj513 9234
Energiaa kcal123 2206

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 0,75 dl (¾ dl) öljyä

  • 2 tl Suolaa

  • 2 rkl Psylliumia

  • 0,5 dl Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.