Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nassusämpylät

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta
Hunajalla ja rusinoilla makeutetut pehmeät gluteenittomat sämpylät paistuvat vuoassa poski poskea vasten.

Ainekset

5 dl
Kaurajuomaa
50 g
Hiivaa
3/4 dl
(¾ dl) öljyä
1 1/2 rkl
Hunajaa
2 tl
Suolaa
2 dl
Hirssihiutaleita
2 rkl
Psylliumia
1 dl
Rusinoita
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

Koristelu

10 - 15 kpl
Rusinaa
1/2 dl
Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)
20 g
Tummaa suklaata, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa leivinpaperilla 2 vuokaa (noin 20 x 20 cm).

2

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva juomaan. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita hirssihiutaleet ja psyllium nesteeseen. Turvota 5 minuuttia.

5 dl
Kaurajuomaa
50 g
Hiivaa
3/4 dl
(¾ dl) öljyä
1 1/2 rkl
Hunajaa
2 tl
Suolaa
2 dl
Hirssihiutaleita
2 rkl
Psylliumia
3

Sekoita rusinat ja 4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta vähitellen sähkövatkaimella taikinaan.

1 dl
Rusinoita
5 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
4

Ripota ½ dl gluteenitonta jauhoseosta leivinpöydälle. Kaada taikina pöydälle ja jaa se 20 palaksi. Pyöritä 18 palaa sämpylöiksi ja laita vuokiin. Jätä väliin 1 cm kohoamisvaraa. Pyöritä jäljelle jääneistä paloista jokaiselle sämpylälle kaksi korvaa (halk. 1 cm). Kohota sämpylöitä liinan alla 30 minuuttia.

5

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita 9 rusinaa. Paina rusinanpuolikas nenäksi sämpylän keskelle. Paista uunissa 15 minuuttia.

10 - 15 kpl
Rusinaa
6

Nosta sämpylät yhtenäisenä levynä ritilälle ilman leivinpaperia jäähtymään, jotta kosteus haihtuu.

7

Pursota tuorejuustosta sämpylöille silmät ja suut. Leikkaa pienet rusinanpalat silmiin. Halutessasi piirrä viikset sulatetulla suklaalla.

1/2 dl
Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatly påmackan)
10 - 15 kpl
Rusinaa
20 g
Tummaa suklaata, halutessasi
8

Vinkki: Kuohkeat sämpylät ovat parhaimmillaan samana päivänä.

9

Reseptiä päivitetty 29.1.2018: Resepti ei ole gluteeniton, koska kaurajuoma ja kauralevite saattavat sisältää gluteenia. Tarkistathan pakkauksesta tuotetiedot.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2018
|
Muokattu: 14.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

123

513

1,0 g

0,3 g

25,0 g

7,2 g

1,1 g

2,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Hiivaa,

0,75 dl (¾ dl) öljyä,

2 tl Suolaa,

2 rkl Psylliumia,

0,5 dl Kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim, oatly påmackan).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli