Naurava nakki-perunasoselaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Naurava nakki-perunasoselaatikko

Naurava nakki-perunasoselaatikko

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Edellispäivän muusista ja paketillisesta nakkeja syntyy kasviksilla höystettynä vuokaruoka koko perheen makuun. Tarkista löytyykö jääkaapista juustonkannikoita raastettavaksi paistoksen pinnalle.

Ainekset

5 dl
Perunamuusia
1 rkl
Sinappia
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
(300 g) kuorettomia nakkeja
2 kpl
Tomaattia
1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 dl
Juustoraastetta
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Notkista perunamuusi tarvittaessa tilkalla vettä tai maitoa ja mausta sinapilla. Sekoita kananmuna joukkoon. Paloittele puolet nakeista. Huuhtele ja viipaloi tomaatit.

5 dl
Perunamuusia
1 rkl
Sinappia
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
(300 g) kuorettomia nakkeja
2 kpl
Tomaattia
2

Pane nakkipalat ja herneet uunivuoan pohjalle. Levitä muusi päälle. Ripottele juustoraaste muusin päälle. Leikkaa kokonaisten nakkien päihin ristiviillot. Pane tomaattiviipaleet ja nakit perunamuusin päälle. Ripottele oreganoa tomaateille. Paista uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on kuumaa ja nakit ovat ruskistuneet.

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 dl
Juustoraastetta
1 kpl
(300 g) kuorettomia nakkeja
1 tl
Oreganoa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

569

136

5,0 g

1,5 g

15,0 g

2,5 g

1,5 g

5,3 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Juustoraastetta,

1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli