Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nduja-pasta

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lempeän tulinen pikapasta saa reilusti makua nduja-salamitahnasta. Kastikkeen pohjana toimii paseerattu tomaatti eli passata, jonka pehmeä ja luonnostaan makea maku ei vaadi pitkää haudutusta.

Ainekset

300 g
pastaa
1 kpl
punasipuli
1 rkl
öljyä
2 - 3 rkl
nduja-salamilevitettä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia (Mutti Passata)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 dl
pastan keitinvettä
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

125 g
(1 ps) mozzarellaa
(basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 litraa vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.

300 g
pastaa
2

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää salamilevite ja kuumenna sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää paseerattu tomaatti, pippuri ja keitinvesi. Kuumenna kastike ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Mausta tarvittaessa suolalla.

1 kpl
punasipuli
1 rkl
öljyä
2 - 3 rkl
nduja-salamilevitettä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia (Mutti Passata)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 dl
pastan keitinvettä
1/2 tl
suolaa
3

Revi mozzarella pinnalle ja viimeistele annokset halutessasi basilikanlehdillä.

125 g
(1 ps) mozzarellaa
(basilikaa)

Vinkki: Ndujan tulisuusasteissa on eroja. Voit pehmentää makua myös lorauksella ruokakermaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.8.2023
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

493

2062

17,3 g

5,0 g

61,3 g

11,5 g

4,3 g

20,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli