Nduja-pasta

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Lempeän tulinen pikapasta saa reilusti makua nduja-salamitahnasta. Kastikkeen pohjana toimii paseerattu tomaatti eli passata, jonka pehmeä ja luonnostaan makea maku ei vaadi pitkää haudutusta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpastaa
1 kplpunasipuli
1 rklöljyä
2 - 3 rklnduja-salamilevitettä
500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia (mutti passata)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 dlpastan keitinvettä
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

125 g(1 ps) mozzarellaa
(basilikaa)

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 litraa vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gpastaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää salamilevite ja kuumenna sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää paseerattu tomaatti, pippuri ja keitinvesi. Kuumenna kastike ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Mausta tarvittaessa suolalla.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    1 rklöljyä
    2 - 3 rklnduja-salamilevitettä
    500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia (mutti passata)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 dlpastan keitinvettä
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Revi mozzarella pinnalle ja viimeistele annokset halutessasi basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    125 g(1 ps) mozzarellaa
    (basilikaa)

Vinkki: Ndujan tulisuusasteissa on eroja. Voit pehmentää makua myös lorauksella ruokakermaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.8.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä