Nduja-pasta
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lempeän tulinen pikapasta saa reilusti makua nduja-salamitahnasta. Kastikkeen pohjana toimii paseerattu tomaatti eli passata, jonka pehmeä ja luonnostaan makea maku ei vaadi pitkää haudutusta.
| 300 g | pastaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 - 3 rkl | nduja-salamilevitettä |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia (mutti passata) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| (basilikaa) | |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 litraa vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää salamilevite ja kuumenna sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää paseerattu tomaatti, pippuri ja keitinvesi. Kuumenna kastike ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Mausta tarvittaessa suolalla.
- 3.
Revi mozzarella pinnalle ja viimeistele annokset halutessasi basilikanlehdillä.
Lempeän tulinen pikapasta saa reilusti makua nduja-salamitahnasta. Kastikkeen pohjana toimii paseerattu tomaatti eli passata, jonka pehmeä ja luonnostaan makea maku ei vaadi pitkää haudutusta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pastaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 - 3 rkl | nduja-salamilevitettä |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia (mutti passata) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| (basilikaa) | |
Valmistus
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 litraa vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g pastaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää salamilevite ja kuumenna sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää paseerattu tomaatti, pippuri ja keitinvesi. Kuumenna kastike ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Mausta tarvittaessa suolalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 rkl öljyä 2 - 3 rkl nduja-salamilevitettä 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia (mutti passata) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 dl pastan keitinvettä 1/2 tl suolaa - 3
Revi mozzarella pinnalle ja viimeistele annokset halutessasi basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 125 g (1 ps) mozzarellaa (basilikaa)
Vinkki: Ndujan tulisuusasteissa on eroja. Voit pehmentää makua myös lorauksella ruokakermaa.
Ravintosisältö
493
Energiaa kcal
2062
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
493
Energiaa kcal
2062
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























