Nopea kanawokki

arvosana5/5

(7)arviota
4 Annosta

20 min (josta 20 min aktiivista)

Nopeasti valmistuva kanawokki on ravitseva ja runsaasti kasviksia sisältävä helppo arkiruoka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 rs) isoja kanan fileesuikaleita
2 kplvalkosipulinkynsi
1 kplpunasipuli
1 kplporkkana
1 kplpaprika
200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
200 gtäysjyvänuudeleita
2 rklpaahdettua seesamiöljyä
1/2 tlsuolaa

Kastike

1 kpllime
1/2 dlsoijakastiketta
1/2 dlvettä
1 rklvaahterasiirappia
1 rklpaahdettua seesamiöljyä
2 tlpunaista chilitahnaa

Valmistus

  1. 1

    Ota kana huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    300 g(1 rs) isoja kanan fileesuikaleita
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja suikaloi porkkana. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja suikaloi paprika. Sulata pavut pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplporkkana
    1 kplpaprika
    200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
  3. 3

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.

    MääräAinesosa
    200 gtäysjyvänuudeleita
  4. 4

    Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1/2 dlsoijakastiketta
    1/2 dlvettä
    1 rklvaahterasiirappia
    1 rklpaahdettua seesamiöljyä
    2 tlpunaista chilitahnaa
  5. 5

    Kuumenna puolet öljystä (1 rkl) wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää kanat ja paista käännellen kypsäksi. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja loput öljystä (1 rkl) pannulle, paista käännellen pari minuuttia. Sekoita joukkoon nuudelit ja kastike.

    MääräAinesosa
    2 rklpaahdettua seesamiöljyä
    1/2 tlsuolaa

Vinkki: Voit korvata kasvikset 1 pussillisella (500 g) pakastewokvihanneksia. Wokkiin sopivat hyvin myös herkkusienet, kesäkurpitsa ja erilaiset kaalit. Vegaanisen version saat korvaamalla broilerin tofulla.

Vinkki: Voit käyttää chilitahnan tilalla gochujang-chilitahnaa, punaista currytahnaa, srirachaa tai rapeaa valkosipulia ja chiliä öljyssä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.2.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä