Paista lohisuikaleisiin rapea pinta öljyssä pannulla. Purista limen mehu. Lisää limenmehu, teriyakikastike ja vesi pannulle. Kuumenna muutama minuutti.
Kuumenna riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Pese, kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi lastuiksi. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja viipaloi. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
Kokoa annos. Jaa riisi kahteen kulhoon. Lisää kasvikset ja lohi kastikkeineen riisin päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.
*Kotimaista-nyhtökirjolohi on valmistettu kirjolohen hukkapaloista. Se on käyttövalmis tuote, joka sopii esimerkiksi kalakeittoon, pastaan, lasagneen, kiusauksiin tai sellaisenaan salaatin päälle.
Vinkki: Voit lämmittää nyhtökirjolohen mikrossa. Sekoita lohi, teriyakikastike ja vesi mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla noin 2 minuuttia. Mausta limenmehulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1111
4653
29,5 g
5,0 g
165,0 g
4,0 g
9,5 g
38,5 g
6,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli