Nopea sienikastike pastalle

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Kermainen sienikastike on helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu pastan tai perunoiden kanssa. Voit valmistaa sienikastikkeen tuoreista herkkusienistä, mutta siihen sopivat hyvin myös kantarellit, tatit ja suppilovahverot.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gherkkusieniä
2 kplsipulia
1 tlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
4 dl(2 prk) ruokakermaa
1/2 dlbasilikaa hienonnettuna
vaaleaa suurustetta, esim. maizena

Valmistus

  1. 1

    Puhdista herkkusienet. Viipaloi isot sienet ja lohko pienemmät. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    400 gherkkusieniä
    2 kplsipulia
  2. 2

    Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sienet ja sekoittele, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Lisää mausteet, kerma ja basilika. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian juoksevalta, voit suurustaa sen vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
    1/2 dlbasilikaa hienonnettuna
    4 dl(2 prk) ruokakermaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    vaaleaa suurustetta, esim. maizena

Vinkki: Saat kastikkeeseen lisää makua käyttämällä esimerkiksi juustolla tai pippurilla maustettua ruokakermaa. Tällöin kastikkeeseen ei tarvitse lisätä kuin ripaus suolaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vaaleaa suurustetta, esim. Maizena.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä