Puhdista herkkusienet. Viipaloi isot sienet ja lohko pienemmät. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sienet ja sekoittele, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Lisää mausteet, kerma ja basilika. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian juoksevalta, voit suurustaa sen vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan.
Vinkki: Saat kastikkeeseen lisää makua käyttämällä esimerkiksi juustolla tai pippurilla maustettua ruokakermaa. Tällöin kastikkeeseen ei tarvitse lisätä kuin ripaus suolaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
729
174
16,5 g
6,0 g
2,0 g
1,8 g
1,8 g
3,8 g
1,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(vaaleaa suurustetta, esim, Maizena).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli