Nopeat salami-mozzarellapatongit
20 min (josta 5 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista nopeat patongit tuunaamalla pakasteen yrttivoipatongit uudelle tasolle! Täytä leivät salamilla, mozzarellalla ja punasipulilla. Nauti herkullisena iltapalana tai tarjoa salaatin kera viikonloppulounaalla.
| 350 g | (1 ps) yrttivoipatonkeja (pakaste) |
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 80 g | (1 pkt) salamiviipaleita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (balsamicokastiketta) | |
| (tuoretta basilikaa) | |
- 1.
Laita patongit leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia, jotta patongit sulavat.
- 2.
Valuta mozzarellapallo. Leikkaa pallo puoliksi ja molemmat puolikkaat 8 viipaleeksi. Painele juustoviipaleet talouspaperilla. Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa molemmat puolikkaat 8 viipaleeksi. Laita taitetun salamiviipaleen sisälle mozzarellaa ja sipulia. Paina täytteet patongin viiltoihin.
- 3.
Paista patonkeja vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja patonki ruskistuu. Viimeistele halutessasi balsamicokastikeraidoilla ja basilikanlehdillä.
Nopeat salami-mozzarellapatongit
arvosana5/5
20 min (josta 5 min aktiivista)
Valmista nopeat patongit tuunaamalla pakasteen yrttivoipatongit uudelle tasolle! Täytä leivät salamilla, mozzarellalla ja punasipulilla. Nauti herkullisena iltapalana tai tarjoa salaatin kera viikonloppulounaalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (1 ps) yrttivoipatonkeja (pakaste) |
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 80 g | (1 pkt) salamiviipaleita |
Lisäksi | |
| (balsamicokastiketta) | |
| (tuoretta basilikaa) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita patongit leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia, jotta patongit sulavat.
Määrä Ainesosa 350 g (1 ps) yrttivoipatonkeja (pakaste) - 2
Valuta mozzarellapallo. Leikkaa pallo puoliksi ja molemmat puolikkaat 8 viipaleeksi. Painele juustoviipaleet talouspaperilla. Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa molemmat puolikkaat 8 viipaleeksi. Laita taitetun salamiviipaleen sisälle mozzarellaa ja sipulia. Paina täytteet patongin viiltoihin.
Määrä Ainesosa 125 g (1 ps) mozzarellajuustoa 1 kpl pieni punasipuli 80 g (1 pkt) salamiviipaleita - 3
Paista patonkeja vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja patonki ruskistuu. Viimeistele halutessasi balsamicokastikeraidoilla ja basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa (balsamicokastiketta) (tuoretta basilikaa)
Ravintosisältö
778
Energiaa kcal
3257
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
99,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
37,0 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
778
Energiaa kcal
3257
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
99,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
37,0 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (balsamicokastiketta), (tuoretta basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























