Nopeat salami-mozzarellapatongit

arvosana5/5

(7)arviota
2 Kappaletta

20 min (josta 5 min aktiivista)

Valmista nopeat patongit tuunaamalla pakasteen yrttivoipatongit uudelle tasolle! Täytä leivät salamilla, mozzarellalla ja punasipulilla. Nauti herkullisena iltapalana tai tarjoa salaatin kera viikonloppulounaalla.

Ainekset

MääräAinesosa
350 g(1 ps) yrttivoipatonkeja (pakaste)
125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
1 kplpieni punasipuli
80 g(1 pkt) salamiviipaleita

Lisäksi

(balsamicokastiketta)
(tuoretta basilikaa)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Laita patongit leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia, jotta patongit sulavat.

    MääräAinesosa
    350 g(1 ps) yrttivoipatonkeja (pakaste)
  2. 2

    Valuta mozzarellapallo. Leikkaa pallo puoliksi ja molemmat puolikkaat 8 viipaleeksi. Painele juustoviipaleet talouspaperilla. Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa molemmat puolikkaat 8 viipaleeksi. Laita taitetun salamiviipaleen sisälle mozzarellaa ja sipulia. Paina täytteet patongin viiltoihin.

    MääräAinesosa
    125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
    1 kplpieni punasipuli
    80 g(1 pkt) salamiviipaleita
  3. 3

    Paista patonkeja vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja patonki ruskistuu. Viimeistele halutessasi balsamicokastikeraidoilla ja basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    (balsamicokastiketta)
    (tuoretta basilikaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (balsamicokastiketta), (tuoretta basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.3.2025
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä