Nuudeliwokki nyhtökirjolohesta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä pikanuudelit kasvisten ja nyhtölohen kanssa vartissa valmistuvaksi kalawokiksi.
| 180 g | (1 pkt) kotimaista-nyhtökirjolohta* |
| 120 g | (2 pkt) katkaravunmakuisia pikanuudeleita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 200 g | (1 rs) thai wok -tuorekasviksia (coop) |
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| korianteria | |
- 1.
Keitä nuudelit pelkässä vedessä (älä mausta keitinvettä) kypsäksi pakkauksen keittoajan mukaan.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää thai-kasvikset ja paista käännellen 2 minuuttia. Lisää nyhtölohi, valkosipuli, chili ja nuudelipakettien mausteet. Jatka paistamista 2 minuuttia.
- 3.
Valuta nuudelit ja sekoita ne pannulle. Purista limen mehu. Mausta wokki limenmehulla ja soijakastikkeella.
- 4.
Ripottele annosten pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Nuudeliwokki nyhtökirjolohesta
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Pyöräytä pikanuudelit kasvisten ja nyhtölohen kanssa vartissa valmistuvaksi kalawokiksi.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 pkt) kotimaista-nyhtökirjolohta* |
| 120 g | (2 pkt) katkaravunmakuisia pikanuudeleita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 200 g | (1 rs) thai wok -tuorekasviksia (coop) |
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
Lisäksi | |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| korianteria | |
Valmistus
- 1
Keitä nuudelit pelkässä vedessä (älä mausta keitinvettä) kypsäksi pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 120 g (2 pkt) katkaravunmakuisia pikanuudeleita - 2
Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää thai-kasvikset ja paista käännellen 2 minuuttia. Lisää nyhtölohi, valkosipuli, chili ja nuudelipakettien mausteet. Jatka paistamista 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 200 g (1 rs) thai wok -tuorekasviksia (coop) 180 g (1 pkt) kotimaista-nyhtökirjolohta* - 3
Valuta nuudelit ja sekoita ne pannulle. Purista limen mehu. Mausta wokki limenmehulla ja soijakastikkeella.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1 rkl makeaa soijakastiketta - 4
Ripottele annosten pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl seesaminsiemeniä korianteria
*Kotimaista-nyhtökirjolohi on valmistettu kirjolohen hukkapaloista. Se on käyttövalmis tuote, joka sopii esimerkiksi kalakeittoon, pastaan, lasagneen, kiusauksiin tai sellaisenaan salaatin päälle.
Ravintosisältö
578
Energiaa kcal
2419
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
578
Energiaa kcal
2419
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: korianteria .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























