Nyhtökanahampurilainen
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Broileri valmistuu hajoavan kypsäksi pitkään uunissa hautuen. Mehevä täyte sopii mainiosti hampurilaisen väliin raikkaiden kasvisten ja valkosipulimajoneesin kera.
| 500 g | broilerin fileepihviä |
| Maustekastike | |
|---|---|
| 4 rkl | fariinisokeria |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| Lisäksi | |
| 4 kpl | hampurilaissämpylöitä |
| 1 dl | valkosipulimajoneesia |
| 50 g | salaattia |
| 2 kpl | tomaattia |
- 1.
Sekoita maustekastikkeen ainekset.
- 2.
Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin tai grillin ylätasolle miedolle lämmölle ja anna pihvien kypsyä hiljalleen muutaman tunnin ajan. Grillissä kypsennettäessä siirtele fileitä välillä, jotta ne eivät tartu vuokaan. Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.
- 3.
Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon.
- 4.
Lämmitä sämpylät ja täytä valkosipulimajoneesilla, salaatilla, viipaloidulla tomaatilla ja revityllä broilerinlihalla. Lusikoi päälle hieman maustekastiketta.
Nyhtökanahampurilainen
Broileri valmistuu hajoavan kypsäksi pitkään uunissa hautuen. Mehevä täyte sopii mainiosti hampurilaisen väliin raikkaiden kasvisten ja valkosipulimajoneesin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | broilerin fileepihviä |
Maustekastike | |
| 4 rkl | fariinisokeria |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
Lisäksi | |
| 4 kpl | hampurilaissämpylöitä |
| 1 dl | valkosipulimajoneesia |
| 50 g | salaattia |
| 2 kpl | tomaattia |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Sekoita maustekastikkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 2 tl sambal oelek -chilitahnaa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 cm pala tuoretta inkivääriä 2 rkl punaviinietikkaa 2 rkl tomaattipyreetä 3 rkl soijakastiketta 4 rkl fariinisokeria - 2
Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin tai grillin ylätasolle miedolle lämmölle ja anna pihvien kypsyä hiljalleen muutaman tunnin ajan. Grillissä kypsennettäessä siirtele fileitä välillä, jotta ne eivät tartu vuokaan. Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.
Määrä Ainesosa 500 g broilerin fileepihviä - 3
Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon.
- 4
Lämmitä sämpylät ja täytä valkosipulimajoneesilla, salaatilla, viipaloidulla tomaatilla ja revityllä broilerinlihalla. Lusikoi päälle hieman maustekastiketta.
Määrä Ainesosa 4 kpl hampurilaissämpylöitä 1 dl valkosipulimajoneesia 50 g salaattia 2 kpl tomaattia
Ravintosisältö
340
Energiaa kcal
1421
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
16,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
340
Energiaa kcal
1421
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
16,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 2 cm Pala tuoretta inkivääriä, Valkosipulinkynttä, 2 tl Sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























