Nyhtöpossupizza

Suosittu nyhtöpossu maistuu myös pizzan päällä. Nyhtöpossun tekeminen vie hieman aikaa, mutta on helppoa – ja palkitsee vaivan.

Ainekset (9 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan kassleria
vettä
2 tlsuolaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
3 rklsoijakastiketta
1 tlsambal oelek- chilitahnaa

Pizzataikina

3 dlvettä
1 kplkuivahiivaa
7 dldurumvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
3 rkloliiviöljyä

Lisäksi

1 kpl(320 g) tomaatti-pastakastiketta
1 dlbbq-hunajakastiketta (felix)
150 gjuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liha ja kuori vaahto. Lisää suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä soija ja chilitahna. Keitä hiljalleen 3 tuntia. Lisää vettä niin, että liha peittyy. Nosta liha liemestä ja kääri folioon.

    Valmista pitsataikina. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen. Lisää suola, loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi uunipellin kokoista levyä. Nosta levyt kaulimen avulla leivinpaperille. Kuumenna uunipellit kuumassa uunissa. Revi liha haarukoilla suikaleiksi. Levitä taikinapohjille tomaattikastiketta ja lihat. Pursota päälle hunajakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Siirrä pizzat pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 2 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, Pala tuoretta inkivääriä, 1 tl Sambal oelek- chilitahnaa, 3 dl Vettä, 1 pussi Kuivahiivaa, 1 tl Suolaa, 1 dl Bbq-hunajakastiketta (felix), 150 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä