
Nyhtöpossupizza
Ainekset
Pizzataikina
Lisäksi
Valmistus
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liha ja kuori vaahto. Lisää suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä soija ja chilitahna. Keitä hiljalleen 3 tuntia. Lisää vettä niin, että liha peittyy. Nosta liha liemestä ja kääri folioon.
Valmista pitsataikina. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen. Lisää suola, loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi uunipellin kokoista levyä. Nosta levyt kaulimen avulla leivinpaperille. Kuumenna uunipellit kuumassa uunissa. Revi liha haarukoilla suikaleiksi. Levitä taikinapohjille tomaattikastiketta ja lihat. Pursota päälle hunajakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Siirrä pizzat pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
416
1740
17,8 g
5,0 g
35,8 g
1,2 g
7,4 g
24,4 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vettä,
2 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
Pala tuoretta inkivääriä,
1 tl Sambal oelek- chilitahnaa,
3 dl Vettä,
1 pussi Kuivahiivaa,
1 tl Suolaa,
1 dl Bbq-hunajakastiketta (felix),
150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli