Nyhtöpossupizza

Nappaa talteen!
Suosittu nyhtöpossu maistuu myös pizzan päällä. Nyhtöpossun tekeminen vie hieman aikaa, mutta on helppoa – ja palkitsee vaivan.
| 800 g | porsaan kassleria |
| vettä | |
| 2 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | sambal oelek- chilitahnaa |
| Pizzataikina | |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kuivahiivaa |
| 7 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | (320 g) tomaatti-pastakastiketta |
| 1 dl | bbq-hunajakastiketta (felix) |
| 150 g | juustoraastetta |
- 1.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liha ja kuori vaahto. Lisää suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä soija ja chilitahna. Keitä hiljalleen 3 tuntia. Lisää vettä niin, että liha peittyy. Nosta liha liemestä ja kääri folioon.
Valmista pitsataikina. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen. Lisää suola, loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi uunipellin kokoista levyä. Nosta levyt kaulimen avulla leivinpaperille. Kuumenna uunipellit kuumassa uunissa. Revi liha haarukoilla suikaleiksi. Levitä taikinapohjille tomaattikastiketta ja lihat. Pursota päälle hunajakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Siirrä pizzat pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Nyhtöpossupizza
Suosittu nyhtöpossu maistuu myös pizzan päällä. Nyhtöpossun tekeminen vie hieman aikaa, mutta on helppoa – ja palkitsee vaivan.
Ainekset (9 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | porsaan kassleria |
| vettä | |
| 2 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | sambal oelek- chilitahnaa |
Pizzataikina | |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kuivahiivaa |
| 7 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
Lisäksi | |
| 1 kpl | (320 g) tomaatti-pastakastiketta |
| 1 dl | bbq-hunajakastiketta (felix) |
| 150 g | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liha ja kuori vaahto. Lisää suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä soija ja chilitahna. Keitä hiljalleen 3 tuntia. Lisää vettä niin, että liha peittyy. Nosta liha liemestä ja kääri folioon.
Valmista pitsataikina. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen. Lisää suola, loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi uunipellin kokoista levyä. Nosta levyt kaulimen avulla leivinpaperille. Kuumenna uunipellit kuumassa uunissa. Revi liha haarukoilla suikaleiksi. Levitä taikinapohjille tomaattikastiketta ja lihat. Pursota päälle hunajakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Siirrä pizzat pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Ravintosisältö
414
Energiaa kcal
1734
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
414
Energiaa kcal
1734
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 2 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, Pala tuoretta inkivääriä, 1 tl Sambal oelek- chilitahnaa, 3 dl Vettä, 1 pussi Kuivahiivaa, 1 tl Suolaa, 1 dl Bbq-hunajakastiketta (felix), 150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























