Ohra-bataattivuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ohra-bataattivuoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(n. 400 g) bataatti
1 kpl
(n. 300 g) kesäkurpitsa
1 kpl
Sipuli
1/2 kpl
Ruukku basilikaa
1 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
3 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
2 dl
Ruokakermaa

vuoan voiteluun ja päälle

2 rkl
Öljyä
1 1/2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori bataatti ja suikaloi se. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli. Voitele uunivuoka ja lado kasvikset siihen. Lisää silputtu basilika, ohrasuurimot, tomaattimurska, hunaja, kasvisliemi ja ruokakerma. Sekoita. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.