Ohra-bataattivuoka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ohra-bataattivuoka

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 400 g) bataatti
1 kpl
(n. 300 g) kesäkurpitsa
1 kpl
Sipuli
1/2 kpl
Ruukku basilikaa
1 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
3 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
2 dl
Ruokakermaa

VUOAN VOITELUUN JA PÄÄLLE

2 rkl
Öljyä
1 1/2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Kuori bataatti ja suikaloi se. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli. Voitele uunivuoka ja lado kasvikset siihen. Lisää silputtu basilika, ohrasuurimot, tomaattimurska, hunaja, kasvisliemi ja ruokakerma. Sekoita. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 15.5.2019