Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-kinuskivuokapullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Kierrepullien uusi muoto syntyy, kun paistat ne kätevästi vuoassa. Mehevä vuokapulla kätkee sisäänsä kanelista kinuskikreemiä ja omenaa.

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

2 kpl
omenaa
100 g
voita tai leivontamargariinia
100 g
(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä
1 dl
sokeria
1 rkl
kanelia

Lisäksi

1 kpl
kananmuna pullien voiteluun
100 g
(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieneksi kuutioksi. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, kinuskikreemi, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.

2 kpl
omenaa
100 g
voita tai leivontamargariinia
100 g
(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä
1 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
3

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Ripottele omenat täytteen päälle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.

4

Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Aseta palat tasaisin välein vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä.

1 kpl
kananmuna pullien voiteluun
5

Valuta loppu kinuskikreemi raidoiksi hieman jäähtyneiden pullien pinnalle.

100 g
(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1433

14,1 g

8,4 g

45,3 g

17,6 g

2,1 g

7,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g (½ prk à 200 g) kinuskikreemiä,

100 g (½ prk à 200 g) kinuskikreemiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli