Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieneksi kuutioksi. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, kinuskikreemi, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Ripottele omenat täytteen päälle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Aseta palat tasaisin välein vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä.
Valuta loppu kinuskikreemi raidoiksi hieman jäähtyneiden pullien pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
342
1433
14,1 g
8,4 g
45,3 g
17,6 g
2,1 g
7,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
100 g (½ prk à 200 g) kinuskikreemiä,
100 g (½ prk à 200 g) kinuskikreemiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli