Omena-kinuskivuokapullat

arvosana5/5

(5)arviota
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Kierrepullien uusi muoto syntyy, kun paistat ne kätevästi vuoassa. Mehevä vuokapulla kätkee sisäänsä kanelista kinuskikreemiä ja omenaa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
1 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia

Täyte

2 kplomenaa
100 gvoita tai leivontamargariinia
100 g(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä
1 dlsokeria
1 rklkanelia

Lisäksi

1 kplkananmuna pullien voiteluun
100 g(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    1 dlsokeria
    1/2 rklkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    7 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieneksi kuutioksi. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, kinuskikreemi, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    2 kplomenaa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    100 g(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä
    1 dlsokeria
    1 rklkanelia
  3. 3

    Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Ripottele omenat täytteen päälle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.

  4. 4

    Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Aseta palat tasaisin välein vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna pullien voiteluun
  5. 5

    Valuta loppu kinuskikreemi raidoiksi hieman jäähtyneiden pullien pinnalle.

    MääräAinesosa
    100 g(½ prk à 200 g) kinuskikreemiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g (½ prk à 200 g) kinuskikreemiä, 100 g (½ prk à 200 g) kinuskikreemiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä