Omenakiisseli

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min

Omenakiisselille pitäisi tehdä ylistyslaulu! Niin helppo ja hienon makuinen jälkiruoka se on – sitruunalla, vaniljalla ja tuoreella inkiväärillä maustettu kiisseli maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Helppo retroherkku valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplvihreää omenaa
4 rklsitruunamehua
7 dlvettä
1 1/2 dlsokeria
1 cmtuoretta inkivääriä
1/2 kplvaniljatankoa

Suurus

2 1/2 rklperunajauhoja
1/2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita sitruunamehu joukkoon.

    MääräAinesosa
    3 kplvihreää omenaa
    4 rklsitruunamehua
  2. 2

    Kiehauta vesi, sokeri ja inkiväärin pala kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa puolikkaasta siemenet liemeen. Lisää omenapalat sitruunamehuineen. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    1 1/2 dlsokeria
    1 cmtuoretta inkivääriä
    1/2 kplvaniljatankoa
  3. 3

    Sekoita perunajauhot veteen. Kaada seos ohuena nauhana kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä kiisseli.

    MääräAinesosa
    2 1/2 rklperunajauhoja
    1/2 dlvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl Vettä, 1 cm tuoretta inkivääriä, Vaniljatankoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä