Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat ja pirskota päälle sitruunamehua. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja inkiväärin pala. Raaputa joukkoon siemenet vaniljatangosta. Lisää omenapalat sitruunamehuineen. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä. Kaada seos kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
770
184
—
—
43,3 g
38,5 g
1,5 g
0,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl Vettä,
Pala tuoretta inkivääriä,
Vaniljatankoa,
0,5 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli