Omenaletut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenaletut

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Letut saavat omenan makua taikinaan tulevasta omenamehusta ja kaneli-sokerilla maustetusta omenatäytteestä.

Ainekset

4 dl
Omenamehua
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Juoksevaa rasvaseosta

paistamiseen

Juoksevaa rasvaseosta

lisäksi

1 kpl
Iso omena
1 rkl
Juoksevaa rasvaseosta
1 tl
Sokeria
Kanelia
1 kpl
Kermarahkaa (250 g)
2 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa mehu, muna, mausteet, jauhot ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.

Pese omena ja lohko kuorineen. Paista lohkot rasvassa ja mausta sokerilla ja kanelilla.

Tarjoile lettujen ja omenalohkojen kanssa vaniljasokerilla maustettua kermarahkaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

661

158

5,1 g

2,3 g

23,5 g

8,8 g

1,0 g

3,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

Juoksevaa rasvaseosta,

Kanelia,

1 prk Kermarahkaa (250 g),

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli