Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenaletut

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Letut saavat omenan makua taikinaan tulevasta omenamehusta ja kaneli-sokerilla maustetusta omenatäytteestä.

Ainekset

4 dl
Omenamehua
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Juoksevaa rasvaseosta

Paistamiseen

Juoksevaa rasvaseosta

Lisäksi

1 kpl
Iso omena
1 rkl
Juoksevaa rasvaseosta
1 tl
Sokeria
Kanelia
1 kpl
Kermarahkaa (250 g)
2 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa mehu, muna, mausteet, jauhot ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.

Pese omena ja lohko kuorineen. Paista lohkot rasvassa ja mausta sokerilla ja kanelilla.

Tarjoile lettujen ja omenalohkojen kanssa vaniljasokerilla maustettua kermarahkaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

158

661

5,1 g

2,3 g

23,5 g

8,8 g

1,0 g

3,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

Juoksevaa rasvaseosta,

Kanelia,

1 prk Kermarahkaa (250 g),

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli