Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenapaistos

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Herkullinen omenapaistos syntyy muutamasta aineksesta. Tähän reseptiin et tarvitse kaurahiutaleita, sillä vehnäjauhot hoitavat hommansa. Tarjoile perinteinen paistos vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.

Ainekset

5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
225 g
Margariinia

Täyte

1 kg
Omenoita
1 tl
Kanelia
1/2 - 1 dl
Sokeria
1 rkl
Sitruunanmehua

Pinnalle

Tomusokeria

Tarjoiluun

Vaniljajäätelöä tai -kastikettta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
225 g
Margariinia
2

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon 1 tl kanelia, sitruunanmehu ja sokeri. Levitä omenaviipaleet vuokaan. Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.

1 kg
Omenoita
1 tl
Kanelia
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 - 1 dl
Sokeria
3

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.

4

Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta. Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa

Tomusokeria
Vaniljajäätelöä tai -kastikettta
Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.