Omenapaistos - Yhteishyvä

Omenapaistos

Omenapaistos
Paloja
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Herkullinen omenapaistos syntyy muutamasta aineksesta. Tarjoile perinteinen paistos vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
225 g
Margariinia

TÄYTE

1 kg
Omenoita
1 tl
Kanelia
1/2 - 1 dl
Sokeria
1 rkl
Sitruunanmehua

PINNALLE

Tomusokeria

TARJOILUUN

Vaniljajäätelöä tai -kastikettta

Näin teet

1

Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
225 g
Margariinia
2

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon 1 tl kanelia, sitruunanmehu ja sokeri. Levitä omenaviipaleet vuokaan. Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.

1 kg
Omenoita
1 tl
Kanelia
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 - 1 dl
Sokeria
3

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.

4

Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta. Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa

Tomusokeria
Vaniljajäätelöä tai -kastikettta
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa