Omenapaistos

Arvostele resepti
10 Palaa

Noin 2 tuntia

Herkullinen omenapaistos syntyy muutamasta aineksesta. Tähän reseptiin et tarvitse kaurahiutaleita, sillä vehnäjauhot hoitavat hommansa. Tarjoile perinteinen paistos vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1 tlkanelia
225 gmargariinia

Täyte

1 kgomenoita
1 tlkanelia
1/2 - 1 dlsokeria
1 rklsitruunanmehua

Pinnalle

tomusokeria

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä tai -kastikettta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    5 dlvehnäjauhoja
    2 dlsokeria
    1 tlkanelia
    225 gmargariinia
  2. 2

    Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon 1 tl kanelia, sitruunanmehu ja sokeri. Levitä omenaviipaleet vuokaan. Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kgomenoita
    1 tlkanelia
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 - 1 dlsokeria
  3. 3

    Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.

  4. 4

    Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta. Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    vaniljajäätelöä tai -kastikettta

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä