Omenapaistos
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Herkullinen omenapaistos syntyy muutamasta aineksesta. Tähän reseptiin et tarvitse kaurahiutaleita, sillä vehnäjauhot hoitavat hommansa. Tarjoile perinteinen paistos vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 225 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kg | omenoita |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 - 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
| Tarjoiluun | |
| vaniljajäätelöä tai -kastikettta | |
- 1.
Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- 2.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon 1 tl kanelia, sitruunanmehu ja sokeri. Levitä omenaviipaleet vuokaan. Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.
- 3.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.
- 4.
Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta. Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa
Omenapaistos
Herkullinen omenapaistos syntyy muutamasta aineksesta. Tähän reseptiin et tarvitse kaurahiutaleita, sillä vehnäjauhot hoitavat hommansa. Tarjoile perinteinen paistos vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 225 g | margariinia |
Täyte | |
| 1 kg | omenoita |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 - 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Tarjoiluun | |
| vaniljajäätelöä tai -kastikettta | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 1 tl kanelia 225 g margariinia - 2
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon 1 tl kanelia, sitruunanmehu ja sokeri. Levitä omenaviipaleet vuokaan. Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kg omenoita 1 tl kanelia 1 rkl sitruunanmehua 1/2 - 1 dl sokeria - 3
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.
- 4
Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta. Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa
Määrä Ainesosa tomusokeria vaniljajäätelöä tai -kastikettta
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























