Omenariisipuuro

Arvostele resepti
4 Kappaletta

45 min

Anna riisipuurolle makua lisäämällä puurokattilaan omenakuutioita ja kanelitanko. Puuro on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.

Ainekset

MääräAinesosa
1 lvettä
1 1/2 dlpuuroriisiä
1 kplkanelitanko
2 kplhapanta omenaa
3/4 - 1 dlsokeria
2 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Lisää kiehuvaan veteen riisit, kanelitanko ja kuoritut ja kuutioidut omenapalat. Anna puuron kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 35–40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1 1/2 dlpuuroriisiä
    2 kplhapanta omenaa
  2. 2

    Poista puurosta kanelitanko. Lisää sokeri ja sitruunanmehu. Anna puuron jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkanelitanko
    2 rklsitruunamehua
    3/4 - 1 dlsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä