Omenariisipuuro
45 min

Nappaa talteen!
Anna riisipuurolle makua lisäämällä puurokattilaan omenakuutioita ja kanelitanko. Puuro on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
| 1 l | vettä |
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 kpl | hapanta omenaa |
| 3/4 - 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
- 1.
Lisää kiehuvaan veteen riisit, kanelitanko ja kuoritut ja kuutioidut omenapalat. Anna puuron kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 35–40 minuuttia.
- 2.
Poista puurosta kanelitanko. Lisää sokeri ja sitruunanmehu. Anna puuron jäähtyä haaleaksi.
Omenariisipuuro
Anna riisipuurolle makua lisäämällä puurokattilaan omenakuutioita ja kanelitanko. Puuro on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 kpl | hapanta omenaa |
| 3/4 - 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Valmistus
- 1
Lisää kiehuvaan veteen riisit, kanelitanko ja kuoritut ja kuutioidut omenapalat. Anna puuron kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 35–40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1 1/2 dl puuroriisiä 2 kpl hapanta omenaa - 2
Poista puurosta kanelitanko. Lisää sokeri ja sitruunanmehu. Anna puuron jäähtyä haaleaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl kanelitanko 2 rkl sitruunamehua 3/4 - 1 dl sokeria
Ravintosisältö
215
Energiaa kcal
901
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
215
Energiaa kcal
901
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























