Paahdettu karitsanpaisti ja tumma olutkastike

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kg(noin 1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
2 dllihalientä

Tumma olutkastike

1 dlpaistolientä
2 dltummaa olutta
3 rklmustaherukkahyytelöä
2 dlkermaa
1 rklmaissitärkkelysjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kaada lihaliemi vuokaan. Kypsennä 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Valele paistia liemellä muutaman kerran paiston aikana. Nosta paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään 20 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kg(noin 1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
    2 dllihalientä
  2. 2

    Mittaa kattilaan paistoliemi, olut, mustaherukkahyytelö ja kerma. Keitä hetki ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla maissitärkkelysjauhoilla ja kiehauta. Poista paistista verkko ja leikkaa liha.

    MääräAinesosa
    1 dlpaistolientä
    2 dltummaa olutta
    2 dlkermaa
    1 rklmaissitärkkelysjauhoja
    3 rklmustaherukkahyytelöä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Paistolientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä