Paahdettu karitsanpaisti ja tumma olutkastike
Ainekset
Valmistus
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kaada lihaliemi vuokaan. Kypsennä 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Valele paistia liemellä muutaman kerran paiston aikana. Nosta paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään 20 minuutiksi.
Mittaa kattilaan paistoliemi, olut, mustaherukkahyytelö ja kerma. Keitä hetki ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla maissitärkkelysjauhoilla ja kiehauta. Poista paistista verkko ja leikkaa liha.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
733
3066
51,2 g
23,0 g
9,8 g
7,4 g
—
55,6 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Paistolientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli