Paahdettu karitsanpaisti ja tumma olutkastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu karitsanpaisti ja tumma olutkastike

Paahdettu karitsanpaisti ja tumma olutkastike

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/5 kg
(noin 1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
2 dl
Lihalientä

tumma olutkastike

1 dl
Paistolientä
2 dl
Tummaa olutta
3 rkl
Mustaherukkahyytelöä
2 dl
Kermaa
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kaada lihaliemi vuokaan. Kypsennä 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Valele paistia liemellä muutaman kerran paiston aikana. Nosta paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään 20 minuutiksi.

1 1/5 kg
(noin 1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
2 dl
Lihalientä
2

Mittaa kattilaan paistoliemi, olut, mustaherukkahyytelö ja kerma. Keitä hetki ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla maissitärkkelysjauhoilla ja kiehauta. Poista paistista verkko ja leikkaa liha.

1 dl
Paistolientä
2 dl
Tummaa olutta
2 dl
Kermaa
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
3 rkl
Mustaherukkahyytelöä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 14.4.2014
Muokattu: 8.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3066

733

51,2 g

23,0 g

9,8 g

7,4 g

55,6 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Paistolientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli