Paahdettu kukkakaali ja parmesaanivoi

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Kullanruskeaksi ja rapeaksi paahdettu kukkakaali saa syvyyttä parmesaanivoin täyteläisyydestä. Valkosipuli takaa huumaavan tuoksun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(1 kpl) kukkakaali

Parmesaanivoi

5 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
80 gvoita
2 tlhot sauce -chilikastiketta
1/2 tlchilihiutaleita
70 g(1 ps) parmesaaniraastetta

Pinnalle

1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja siisti kanta. Viipaloi kukkakaali ja levitä kaalit leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    700 g(1 kpl) kukkakaali
  2. 2

    Tee parmesaanivoi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Lisää voi ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää loput ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Sivele voi kukkakaalien pinnalle.

    MääräAinesosa
    5 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    80 gvoita
    2 tlhot sauce -chilikastiketta
    1/2 tlchilihiutaleita
    70 g(1 ps) parmesaaniraastetta
  3. 3

    Paista 250-asteisen uunin ylätasolla 10 min.

  4. 4

    Annostele lautasille ja viimeistele lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Voit valmistaa kukkakaalin myös grillissä. Grillaa viipaleet grillausalustalla noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on paahteinen ja sisus hieman pehmentynyt. Sivele kaalit parmesaanivoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 80 g voita, 0.5 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä