Paahdettu kukkakaali ja parmesaanivoi
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kullanruskeaksi ja rapeaksi paahdettu kukkakaali saa syvyyttä parmesaanivoin täyteläisyydestä. Valkosipuli takaa huumaavan tuoksun.
| 700 g | (1 kpl) kukkakaali |
| Parmesaanivoi | |
|---|---|
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 80 g | voita |
| 2 tl | hot sauce -chilikastiketta |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 70 g | (1 ps) parmesaaniraastetta |
| Pinnalle | |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
- 1.
Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja siisti kanta. Viipaloi kukkakaali ja levitä kaalit leivinpaperille pellille.
- 2.
Tee parmesaanivoi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Lisää voi ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää loput ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Sivele voi kukkakaalien pinnalle.
- 3.
Paista 250-asteisen uunin ylätasolla 10 min.
- 4.
Annostele lautasille ja viimeistele lehtipersiljalla.
Paahdettu kukkakaali ja parmesaanivoi
arvosana5/5
30 min (josta 20 min aktiivista)
Kullanruskeaksi ja rapeaksi paahdettu kukkakaali saa syvyyttä parmesaanivoin täyteläisyydestä. Valkosipuli takaa huumaavan tuoksun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 kpl) kukkakaali |
Parmesaanivoi | |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 80 g | voita |
| 2 tl | hot sauce -chilikastiketta |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 70 g | (1 ps) parmesaaniraastetta |
Pinnalle | |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja siisti kanta. Viipaloi kukkakaali ja levitä kaalit leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 700 g (1 kpl) kukkakaali - 2
Tee parmesaanivoi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Lisää voi ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää loput ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Sivele voi kukkakaalien pinnalle.
Määrä Ainesosa 5 kpl valkosipulinkynttä 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 80 g voita 2 tl hot sauce -chilikastiketta 1/2 tl chilihiutaleita 70 g (1 ps) parmesaaniraastetta - 3
Paista 250-asteisen uunin ylätasolla 10 min.
- 4
Annostele lautasille ja viimeistele lehtipersiljalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa
Vinkki: Voit valmistaa kukkakaalin myös grillissä. Grillaa viipaleet grillausalustalla noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on paahteinen ja sisus hieman pehmentynyt. Sivele kaalit parmesaanivoilla.
Ravintosisältö
120
Energiaa kcal
503
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
120
Energiaa kcal
503
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 80 g voita, 0.5 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























