Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Suikaloi sipuli, viipaloi chili. Pane ainekset uunipellille. Sekoita öljy kasviksiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut vähän väriä. Kääntele sekaan sitruunamehu ja hunaja. Paahda vielä 5–10 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
103
429
7,0 g
0,5 g
6,5 g
6,3 g
2,5 g
1,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
(1 punainen chili),
0,5 tl Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli