Paahdettu kukkakaali | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu kukkakaali

Paahdettu kukkakaali

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kukkakaali on helppo, edullinen ja maukas ruoka-aine. Muun muassa hunajalla ja sitruunalla maustettu paahdettu kukkakaali valmistuu helposti ja maistuu esimerkiksi liha- tai kanaruoan lisäkkeenä.

Ainekset

1 kpl
Iso kukkakaali
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punasipuli
(1 punainen chili)
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Suikaloi sipuli, viipaloi chili. Pane ainekset uunipellille. Sekoita öljy kasviksiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut vähän väriä. Kääntele sekaan sitruunamehu ja hunaja. Paahda vielä 5–10 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

429

103

7,0 g

0,5 g

6,5 g

6,3 g

2,5 g

1,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

(1 punainen chili),

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli