Paahdettu kukkakaali

Arvostele resepti
4 Annosta

40 min (josta 15 min aktiivista)

Kukkakaali on helppo, edullinen ja maukas ruoka-aine. Muun muassa hunajalla ja sitruunalla maustettu paahdettu kukkakaali valmistuu helposti ja maistuu esimerkiksi liha- tai kanaruoan lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso kukkakaali
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunasipuli
1 kplpunainen chili
2 rklöljyä
1 rklhunajaa
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi sipuli, viipaloi chili. Pane ainekset uunipellille. Sekoita öljy kasviksiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kpliso kukkakaali
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunasipuli
    1 kplpunainen chili
    2 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  2. 2

    Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut vähän väriä. Kääntele sekaan sitruunamehu ja hunaja. Paahda vielä 5–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 rklhunajaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä