Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Suikaloi sipuli, viipaloi chili. Pane ainekset uunipellille. Sekoita öljy kasviksiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut vähän väriä. Kääntele sekaan sitruunamehu ja hunaja. Paahda vielä 5–10 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
429
103
7,0 g
0,5 g
6,5 g
6,3 g
2,5 g
1,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
(1 punainen chili),
0,5 tl Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli