Paahdettu kukkakaali - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kukkakaali

Paahdettu kukkakaali
Annokset
4
Ruokavalio
Kukkakaali on helppo, edullinen ja maukas ruoka-aine. Muun muassa hunajalla ja sitruunalla maustettu paahdettu kukkakaali valmistuu helposti ja maistuu esimerkiksi liha- tai kanaruoan lisäkkeenä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso kukkakaali
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punasipuli
(1 punainen chili)
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Suikaloi sipuli, viipaloi chili. Pane ainekset uunipellille. Sekoita öljy kasviksiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut vähän väriä. Kääntele sekaan sitruunamehu ja hunaja. Paahda vielä 5–10 minuuttia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g26 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa7 g28 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj429 1717
Energiaa kcal103 410

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • (1 punainen chili)

  • 0,5 tl Suolaa

  • Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g26 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa7 g28 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj429 1717
Energiaa kcal103 410

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • (1 punainen chili)

  • 0,5 tl Suolaa

  • Mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.