Paahdetut kirsikkatomaatit

arvosana1/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkirsikkatomaatteja
2 rklneitsytoliiviöljyä
1/2 tlmerisuolahiutaleita
1 1/2 tlruokokidesokeria
1/2 kplpunaista chiliä
1/2 tltimjamia

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele tomaatit ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää päälle öljy, suola, sokeri, silputtu chili ja timjami. Kypsennä tomaatteja 125-asteisen uunin keskitasolla 1 1/2–2 tuntia kunnes tomaatit ovat pehmeitä, mutta eivät hajoa. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai esimerkiksi mozzarellajuuston kera salaattina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Merisuolahiutaleita, Punaista chiliä, 0,5 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä