Huuhtele tomaatit ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää päälle öljy, suola, sokeri, silputtu chili ja timjami. Kypsennä tomaatteja 125-asteisen uunin keskitasolla 1 1/2–2 tuntia kunnes tomaatit ovat pehmeitä, mutta eivät hajoa. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai esimerkiksi mozzarellajuuston kera salaattina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
94
394
7,3 g
1,0 g
5,8 g
5,8 g
1,8 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Merisuolahiutaleita,
Punaista chiliä,
0,5 tl Timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli