Pääsiäisboston | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pääsiäisboston

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Raikas pääsiäisboston saa makua sitruunarahkasta. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

väliin

75 g
Margariinia
1 kpl
(250 g) sitruunarahkaa
4 rkl
Sokeria
1 tl
Kanelia
1 dl
Rusinoita

voiteluun

Kananmunaa

pinnalle

Tomusokeria
Valmista sokerikuorrutetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (35 x 50 cm) ohueksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja sitruunarahka. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja rusinat.

Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 9 palaa. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa hetki ennen irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1860

444

13,9 g

4,6 g

66,9 g

24,6 g

2,7 g

10,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Kardemummaa,

Suolaa,

1 tl Kanelia,

Kananmunaa,

Tomusokeria,

Valmista sokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli