Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (35 x 50 cm) ohueksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja sitruunarahka. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja rusinat.
Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 9 palaa. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa hetki ennen irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1860
444
13,9 g
4,6 g
66,9 g
24,6 g
2,7 g
10,6 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 tl Kardemummaa,
Suolaa,
1 tl Kanelia,
Kananmunaa,
Tomusokeria,
Valmista sokerikuorrutetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli