Pääsiäisrulla - Yhteishyvä

Pääsiäisrulla

???
Annokset
11
Jaa Somessa

Ainekset

KÄÄRETORTTU

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

2 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Vispikermaa
1 kpl
Säilykepersikkakuutioita (400/250 g)
1 kpl
Sitruunarahkaa (200 g)
3/4 dl
Mantelirouhetta
3/4 dl
Rusinoita
2 rkl
Sitruunamehua

KORISTELUUN

Vispikermaa, säilykemandariineja

Näin teet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.
1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.

Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.
2

Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä puolet koristeluun. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
3

Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä puolet koristeluun. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Valuta persikoista liemi. Sekoita rahkan joukkoon persikat, mantelirouhe ja rusinat.
4

Valuta persikoista liemi. Sekoita rahkan joukkoon persikat, mantelirouhe ja rusinat.

Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos persikkatäytteeseen ja sekoita. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta kevyesti käännellen.
5

Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos persikkatäytteeseen ja sekoita. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta kevyesti käännellen.

Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.
6

Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.

Vinkki! Tee leivinpaperista "vuoka" cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Näin saat sen kokoisen vuoan kuin tarvitset ja pelti pysyy puhtaana.
7

Vinkki! Tee leivinpaperista "vuoka" cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Näin saat sen kokoisen vuoan kuin tarvitset ja pelti pysyy puhtaana.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa