Pähkinäinen herkkusienilasagne

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
9 kpllasagnelevyä
400 gtuoreita herkkusieniä
150 gpakastepinaattia
1/2 kplruukkua tuoretta basilikaa
70 gsaksanpähkinöitä
2 kplvalkosipulin kynttä
2 rklöljyä tai margariinia
1 tlsuolaa
1 tlhunajaa

Juustokastike:

3 rklmargariinia
3/4 dlvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
1/2 kplruukku basilikaa
200 gtomaatti-basilika-kevyttuorejuustoa
100 gparmesaaniraastetta
1/2 kpl(à 90 g) vihreää pestoa
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja viipaloi sienet. Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna basilika. Rouhi saksanpähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva paistinpannulla. Kuullota sieniä, pinaattia ja valkosipulinkynsiä noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää basilika, saksanpähkinät, suola ja hunaja ja siirrä pois liedeltä. Sulata margariini kattilassa juustokastiketta varten. Kiehauta jauhoja rasvassa hetki. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Hienonna basilika ja lisää se yhdessä muiden aineiden kanssa kastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja herkkusienitäytettä. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä noin 45 minuuttia. Peitä halutessasi lasagnen pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jotta pinta ei kuivu liikaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025