Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen herkkusienilasagne

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

9 kpl
Lasagnelevyä
400 g
Tuoreita herkkusieniä
150 g
Pakastepinaattia
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta basilikaa
70 g
Saksanpähkinöitä
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 rkl
Öljyä tai margariinia
1 tl
Suolaa
1 tl
Hunajaa

Juustokastike:

3 rkl
Margariinia
3/4 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
1/2 kpl
Ruukku basilikaa
200 g
Tomaatti-basilika-kevyttuorejuustoa
100 g
Parmesaaniraastetta
1/2 kpl
(à 90 g) vihreää pestoa
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja viipaloi sienet. Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna basilika. Rouhi saksanpähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva paistinpannulla. Kuullota sieniä, pinaattia ja valkosipulinkynsiä noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää basilika, saksanpähkinät, suola ja hunaja ja siirrä pois liedeltä. Sulata margariini kattilassa juustokastiketta varten. Kiehauta jauhoja rasvassa hetki. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Hienonna basilika ja lisää se yhdessä muiden aineiden kanssa kastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja herkkusienitäytettä. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä noin 45 minuuttia. Peitä halutessasi lasagnen pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jotta pinta ei kuivu liikaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.