Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkullinen lisäkesalaatti keräkaalista. Mausta kaali mm. hunajalla, anna tekeytyä hetki, ja lisää joukkoon puolukoita ja pähkinärouhetta. Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti maistuu kalan, lihan tai kasvisten kanssa.

Ainekset

500 g
Keräkaalia
3/4 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3/4 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vaaleaa balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 dl
Puolukoita
1 1/2 dl
Rouhittuja hasselpähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele kaali ja suikaloi se ohueksi. Siirrä kaali kulhoon ja lisää suola, pippuri, öljy, etikka ja hunaja. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai jääkaapissa peitettynä pari tuntia. Lisää puolukat ja pähkinät. Tarjoa kalan, lihan tai kasvisten lisäkkeenä.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1568

375

32,3 g

3,3 g

12,5 g

12,3 g

7,5 g

5,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli