Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti

Tee herkullinen lisäkesalaatti keräkaalista. Mausta kaali mm. hunajalla, anna tekeytyä hetki, ja lisää joukkoon puolukoita ja pähkinärouhetta. Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti maistuu kalan, lihan tai kasvisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeräkaalia
3/4 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
3/4 dloliiviöljyä
1/2 dlvaaleaa balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 dlpuolukoita
1 1/2 dlrouhittuja hasselpähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali ja suikaloi se ohueksi. Siirrä kaali kulhoon ja lisää suola, pippuri, öljy, etikka ja hunaja. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai jääkaapissa peitettynä pari tuntia. Lisää puolukat ja pähkinät. Tarjoa kalan, lihan tai kasvisten lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,75 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä