Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkullinen lisäkesalaatti keräkaalista. Mausta kaali mm. hunajalla, anna tekeytyä hetki, ja lisää joukkoon puolukoita ja pähkinärouhetta. Pähkinäinen kaali-puolukkasalaatti maistuu kalan, lihan tai kasvisten kanssa.

Ainekset

500 g
Keräkaalia
3/4 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3/4 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vaaleaa balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 dl
Puolukoita
1 1/2 dl
Rouhittuja hasselpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja suikaloi se ohueksi. Siirrä kaali kulhoon ja lisää suola, pippuri, öljy, etikka ja hunaja. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai jääkaapissa peitettynä pari tuntia. Lisää puolukat ja pähkinät. Tarjoa kalan, lihan tai kasvisten lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1568

32,3 g

3,3 g

12,5 g

12,3 g

7,5 g

5,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli