Pähkinäinen porkkanapasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäinen porkkanapasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvisnauhapasta syntyy vuolemalla kuorimaveitsellä porkkanoita. Jos porkkanat ovat pieniä, leikkaa ne paloiksi tai viipaleiksi.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
12 kpl
Kirsikkatomaattia
2 dl
Cashewpähkinöitä tai manteleita
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Oliiviöljyä
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori porkkanat, leikkaa kuorimaveitsellä nauhoiksi tai paloittele veitsellä. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät. Silppua basilika ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kasarissa, lisää porkkananauhat ja valkosipulisilppu. Kuumenna pari minuuttia. Lisää tomaatit ja pähkinät. Kuumenna nopeasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja basilikasilpulla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1606

384

28,5 g

4,3 g

20,5 g

15,8 g

7,5 g

8,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku basilikaa,

Valkosipulinkynttä,

0,75 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli