Pähkinäinen porkkanapasta

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Kasvisnauhapasta syntyy vuolemalla kuorimaveitsellä porkkanoita. Jos porkkanat ovat pieniä, leikkaa ne paloiksi tai viipaleiksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
12 kplkirsikkatomaattia
2 dlcashewpähkinöitä tai manteleita
1 kplruukku basilikaa
1/2 kplsitruunan mehu
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
4 rkloliiviöljyä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori porkkanat, leikkaa kuorimaveitsellä nauhoiksi tai paloittele veitsellä. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät. Silppua basilika ja valkosipulinkynnet.
    Kuumenna öljy kasarissa, lisää porkkananauhat ja valkosipulisilppu. Kuumenna pari minuuttia. Lisää tomaatit ja pähkinät. Kuumenna nopeasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja basilikasilpulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku basilikaa, Valkosipulinkynttä, 0,75 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä