Kuori porkkanat, leikkaa kuorimaveitsellä nauhoiksi tai paloittele veitsellä. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät. Silppua basilika ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kasarissa, lisää porkkananauhat ja valkosipulisilppu. Kuumenna pari minuuttia. Lisää tomaatit ja pähkinät. Kuumenna nopeasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja basilikasilpulla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1606
384
28,5 g
4,3 g
20,5 g
15,8 g
7,5 g
8,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku basilikaa,
Valkosipulinkynttä,
0,75 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli