Pähkinäinen sitruunakakku - Yhteishyvä

Pähkinäinen sitruunakakku

???
Annokset
13
Herkullinen sitruunakreemi kruunaa tämän pähkinäisen kakun. Kakun voi valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä ja se kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

VUOKAAN

Margariinia
Korppujauhoja

SITRUUNAKREEMI

3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
Sitruunamehua
1 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
3 rkl
Maissitärkkelystä
75 g
Margariinia
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 dl
Kuohukermaa

HASSELPÄHKINÄKROKANTTI

1 dl
Hasselpähkinöitä
1 dl
Sokeria

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kiisseli. Kuumenna sekoittaen teflonkattilassa keltuaiset, sitruunamehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kunnes seos paksunee ja kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kuutioitu rasva. Mausta sitruunaraasteella. Kaada kiisseli kulhoon ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Rouhi pähkinät. Paahda paistinpannulla sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta. Ripottele joukkoon pähkinät ja kaada kuuma seos välittömästi uunipellille ja anna jäähtyä.

Rouhi pähkinäseos teholeikkurissa tai kaulimella. Vaahdota kerma ja sekoita sitruunakiisselin joukkoon. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin puolet sitruunakreemistä. Ripottele päälle puolet krokantista. Nosta päälle kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunakreemi. Ripottele pinnalle loppu krokantti.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g508 g
Proteiinia5 g68 g
Rasvaa16 g211 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1372 17834
Energiaa kcal328 4260

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Margariinia

  • Korppujauhoja

  • 1 dl Vettä

  • Sitruunan raastettu kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g508 g
Proteiinia5 g68 g
Rasvaa16 g211 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1372 17834
Energiaa kcal328 4260

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Margariinia

  • Korppujauhoja

  • 1 dl Vettä

  • Sitruunan raastettu kuori

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.