Pähkinäinen sitruunakakku

arvosana5/5

(1)arvio
13 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Herkullinen sitruunakreemi kruunaa tämän pähkinäisen kakun. Kakun voi valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä ja se kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ainekset (13 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Vuokaan

margariinia
korppujauhoja

Sitruunakreemi

3 kplkananmunan keltuaista
1 1/2 dlsitruunamehua
1 dlvettä
2 dlsokeria
3 rklmaissitärkkelystä
75 gmargariinia
1 kplsitruunan raastettu kuori
2 dlkuohukermaa

Hasselpähkinäkrokantti

1 dlhasselpähkinöitä
1 dlsokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    margariinia
  3. 3

    Valmista kiisseli. Kuumenna sekoittaen teflonkattilassa keltuaiset, sitruunamehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kunnes seos paksunee ja kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kuutioitu rasva. Mausta sitruunaraasteella. Kaada kiisseli kulhoon ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunan keltuaista
    1 1/2 dlsitruunamehua
    1 dlvettä
    2 dlsokeria
    3 rklmaissitärkkelystä
    75 gmargariinia
    1 kplsitruunan raastettu kuori
  4. 4

    Rouhi pähkinät. Paahda paistinpannulla sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta. Ripottele joukkoon pähkinät ja kaada kuuma seos välittömästi uunipellille ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 dlhasselpähkinöitä
    1 dlsokeria
  5. 5

    Rouhi pähkinäseos teholeikkurissa tai kaulimella. Vaahdota kerma ja sekoita sitruunakiisselin joukkoon. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin puolet sitruunakreemistä. Ripottele päälle puolet krokantista. Nosta päälle kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunakreemi. Ripottele pinnalle loppu krokantti.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Margariinia, Korppujauhoja, 1 dl Vettä, Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 19.11.2025

Samankaltaisia reseptejä