Pähkinäinen sitruunakakku
Ainekset
Vuokaan
Sitruunakreemi
Hasselpähkinäkrokantti
Valmistus
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kiisseli. Kuumenna sekoittaen teflonkattilassa keltuaiset, sitruunamehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kunnes seos paksunee ja kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kuutioitu rasva. Mausta sitruunaraasteella. Kaada kiisseli kulhoon ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
Rouhi pähkinät. Paahda paistinpannulla sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta. Ripottele joukkoon pähkinät ja kaada kuuma seos välittömästi uunipellille ja anna jäähtyä.
Rouhi pähkinäseos teholeikkurissa tai kaulimella. Vaahdota kerma ja sekoita sitruunakiisselin joukkoon. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin puolet sitruunakreemistä. Ripottele päälle puolet krokantista. Nosta päälle kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunakreemi. Ripottele pinnalle loppu krokantti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
328
1372
16,2 g
5,8 g
39,1 g
30,4 g
1,1 g
5,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Margariinia,
Korppujauhoja,
1 dl Vettä,
Sitruunan raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli