Pähkinäiset porkkanapallot

arvosana4/5

(1)arvio
25 Kappaletta

15 min

Pyöräytä makeat makupalat ilman sokeria. Kookoshiutaleilla koristelluissa raakamakeisissa maistuvat porkkana, aprikoosi ja taateli. Kanelilla ja kardemummalla maustetut hedelmäiset porkkanapallot ovat terveellisempi vaihtoehto karkkihampaan kolotukseen.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplporkkanaa
2 dlpähkinöitä
1 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
100 g(½ ps) kivettömiä taateleita
100 g(½ ps) kuivattuja aprikooseja
1 rklrypsiöljyä
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa

Lisäksi

kookoshiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkanat. Aja ne tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää pähkinät ja kaurahiutaleet.

    MääräAinesosa
    3 kplporkkanaa
    2 dlpähkinöitä
    1 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  2. 2

    Leikkaa taatelit ja aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää porkkanaseokseen. Lisää öljy ja mausteet joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes ainekset sekoittuvat.

    MääräAinesosa
    100 g(½ ps) kivettömiä taateleita
    100 g(½ ps) kuivattuja aprikooseja
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlkanelia
    1/2 tlkardemummaa
  3. 3

    Muotoile massasta pieniä palloja ja pyörittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä porkkanapallot jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    kookoshiutaleita

Vinkki: Voit korvata pähkinät manteleilla ja käyttää aprikoosin sijaan kuivattua karpaloa tai viikunoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl kardemummaa, kookoshiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä