Pähkinäiset sämpylät

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Pähkinäiset sämpylät ovat mainion maukkaita leipiä, sillä sämpylätaikina mehevöitetään jogurtilla, maustetaan fenkolilla ja sattumiksi lisätään hasselpähkinöitä.

Ainekset

MääräAinesosa
2 tlfenkolinsiemeniä
2 dlhasselpähkinöitä
2 dlmaustamatonta jogurttia
3 dlkuumaa vettä
50 ghiivaa
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
12 dlsämpyläjauhoja
1 dlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Rouhi pähkinät.

    MääräAinesosa
    2 tlfenkolinsiemeniä
    2 dlhasselpähkinöitä
  2. 2

    Mittaa jogurtti kulhoon ja kaada päälle kuuma vesi, jotta saat kädenlämpöistä nestettä. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola, fenkolit ja pähkinät.

    MääräAinesosa
    2 dlmaustamatonta jogurttia
    3 dlkuumaa vettä
    50 ghiivaa
    2 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Lisää joukkoon sämpyläjauhoja niin paljon, että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja loput jauhot ja kääntele tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    12 dlsämpyläjauhoja
    1 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla muutama tanko. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele paloista pitkulaisia sämpylöitä ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

  5. 5

    Paista ensin 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Alenna lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 8 minuuttia kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl fenkolinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä