Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pähkinävoi
Play

Pähkinävoi

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
30 Annosta
Fork and knife
30 Annosta
Tee itse monikäyttöistä ja herkullista pähkinävoita! Uunissa paahdetuista pähkinöistä tai manteleista syntyy tehokkaalla koneella samettisen sileä pähkinävoi.

Ainekset

4 dl
(300 g) pähkinöitä (cashew-, pekaani- tai kuorellisia maapähkinöitä) tai manteleita
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paahda pähkinät tai mantelit pellillä 180-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Tarkkaile paahtumista, etteivät pähkinät pala. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia. Jos käytät maapähkinöitä, kuori ne hieromalla niitä käsissä tai keittiöpyyhkeen sisässä. Muut pähkinät ja mantelit voit käyttää kuorineen.

4 dl
(300 g) pähkinöitä (cashew-, pekaani- tai kuorellisia maapähkinöitä) tai manteleita
2

Jauha pähkinöitä tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa täydellä teholla noin kymmenen minuuttia. Voit jauhaa pähkinät muutamassa erässä tai pitää välillä taukoa, jos kone rasittuu liikaa. Paina kulhon reunoille noussut pähkinärouhe välillä nuolijalla takaisin seokseen. Seos on pitkään rouheinen, mutta kun pähkinöiden öljyt vapautuvat, se soseutuu tahnaksi.

3

Lisää öljy ja suola ja sekoita tahna tasaiseksi. Pähkinävoi säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa jopa kaksi viikkoa. Käytä pähkinävoita esimerkiksi leivän päällä, smoothiessa, puurossa ja leivonnassa.

1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
4

Huom! Voit tehdä pähkinävoin myös paahtamattomista pähkinöistä. Herkkävatsainen voi liottaa pähkinöitä ensin vedessä 6–12 tuntia ja kuivata ne huolellisesti ennen jauhamista.

Maustamisvinkit

• Lisää pähkinävoihin tilkka hunajaa tai siirappia makeudeksi.

• Mausta pähkinävoi kaakaojauheella, kanelilla, kardemummalla tai jauhetulla inkiväärillä.

• Rouhi osa pähkinöistä ja sekoita ne sileän pähkinävoin sattumiksi.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Ninna Lindström
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.2.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

64

268

5,7 g

0,4 g

0,6 g

0,6 g

1,2 g

2,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli