Paistetut silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Silakat kypsyvät nopeasti pannulla. Tarjoa rapeat paistetut silakat raikkaan sitruunaisen jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gsilakkafileitä
1 dlruisjauhoja
1/2 dlkorppujauhoja
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna

Paistamiseen

2 - 3 rklrypsiöljyä
2 - 3 rklvoita

Sitruuna-jogurttikastike

2 dlpaksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen tai kreikkalainen)
1 dltilliä hienonnettuna
1 rklsinappia
1 rklsitruunanmehua
2 tlsitruunan kuoriraastetta
1 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    2 dlpaksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen tai kreikkalainen)
    1 dltilliä hienonnettuna
    1 rklsinappia
    1 rklsitruunanmehua
    2 tlsitruunan kuoriraastetta
    1 tlhunajaa
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita jauhot, suola ja pippuri kulhossa. Kääntele fileet jauhoseoksessa.

    MääräAinesosa
    1 dlruisjauhoja
    1/2 dlkorppujauhoja
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    400 gsilakkafileitä
  3. 3

    Kuumenna hieman voita ja öljyä pannulla. Vaahdon laskettua paista fileitä keskilämmöllä 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä ja kala on kypsää. Paista fileet muutamassa erässä ja lisää hieman rasvaa fileiden kääntämisen jälkeen, jos leivitys on imenyt kaiken pannulta.

    MääräAinesosa
    2 - 3 rklvoita
    2 - 3 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Tarjoa fileet jogurttikastikkeen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tilliä hienonnettuna, 2 tl sitruunan kuoriraastetta .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä