Paistetut silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Silakat kypsyvät nopeasti pannulla. Tarjoa rapeat paistetut silakat raikkaan sitruunaisen jogurttikastikkeen kanssa.
| 400 g | silakkafileitä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 2 - 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 - 3 rkl | voita |
| Sitruuna-jogurttikastike | |
| 2 dl | paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen tai kreikkalainen) |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | sitruunan kuoriraastetta |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Sekoita jauhot, suola ja pippuri kulhossa. Kääntele fileet jauhoseoksessa.
- 3.
Kuumenna hieman voita ja öljyä pannulla. Vaahdon laskettua paista fileitä keskilämmöllä 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä ja kala on kypsää. Paista fileet muutamassa erässä ja lisää hieman rasvaa fileiden kääntämisen jälkeen, jos leivitys on imenyt kaiken pannulta.
- 4.
Tarjoa fileet jogurttikastikkeen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Paistetut silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Silakat kypsyvät nopeasti pannulla. Tarjoa rapeat paistetut silakat raikkaan sitruunaisen jogurttikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | silakkafileitä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
Paistamiseen | |
| 2 - 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 - 3 rkl | voita |
Sitruuna-jogurttikastike | |
| 2 dl | paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen tai kreikkalainen) |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | sitruunan kuoriraastetta |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 2 dl paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen tai kreikkalainen) 1 dl tilliä hienonnettuna 1 rkl sinappia 1 rkl sitruunanmehua 2 tl sitruunan kuoriraastetta 1 tl hunajaa 1/4 tl suolaa - 2
Sekoita jauhot, suola ja pippuri kulhossa. Kääntele fileet jauhoseoksessa.
Määrä Ainesosa 1 dl ruisjauhoja 1/2 dl korppujauhoja 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 400 g silakkafileitä - 3
Kuumenna hieman voita ja öljyä pannulla. Vaahdon laskettua paista fileitä keskilämmöllä 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä ja kala on kypsää. Paista fileet muutamassa erässä ja lisää hieman rasvaa fileiden kääntämisen jälkeen, jos leivitys on imenyt kaiken pannulta.
Määrä Ainesosa 2 - 3 rkl voita 2 - 3 rkl rypsiöljyä - 4
Tarjoa fileet jogurttikastikkeen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Ravintosisältö
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tilliä hienonnettuna, 2 tl sitruunan kuoriraastetta .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























