Palapaisti - Yhteishyvä

Palapaisti

Palapaisti
Annokset
5
Ruokavalio
Naudanlihasta valmistettava perinteinen palapaisti sopii talviseen ruokapöytään. Tarjoa uunijuuresten ja perunamuusin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

700 - 800 g
Naudan sisä- tai paahtopaistia ulkopaistia
2 - 3 rkl
Margariinia tai öljyä
2 - 3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Vettä
2 kpl
Sipulia
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 tl
Suolaa
2 - 3 rkl
Ketsuppia (halutessasi)
1/2 tl
Valkopippuria
1 dl
Kermaa

Näin teet

1

Leikkaa liha ensin poikkisyin viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Ruskista kuutiot pieni erä kerrallaan kuumassa rasvassa. Huuhtele pannua välillä vedellä ja kaada huuhteluvesi lihojen päälle pataan tai kattilaan.

700 - 800 g
Naudan sisä- tai paahtopaistia ulkopaistia
2 - 3 rkl
Margariinia tai öljyä
2

Sekoita jauhot ja vesi ja kaada lihojen joukkoon. Kiehauta sekoittaen. Kuori ja kuutioi sipulit ja viipaloi porkkanat. Lisää ne ja mausteet pataan.

2 - 3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Vettä
2 kpl
Sipulia
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Valkopippuria
2 - 3 rkl
Ketsuppia (halutessasi)
3

Hauduta palapaistia miedolla lämmöllä vajaan tunnin ajan, kunnes lihapalat ovat täysin pehmeitä. Lisää lopuksi kerma.

1 dl
Kermaa
Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa