Palapaisti | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Palapaisti

Palapaisti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Palapaisti on klassikkoruoka, jonka moni muistaa isoäidin keittiöstä. Murean palapaistin salaisuus on kiireetön haudutus.

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
naudan sisä- tai paahtopaistia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Margariinia
4 dl
Vettä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
lihafondia
2 rkl
Ketsuppia
1 tl
Suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
(persiljaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa paisti ensin poikkisyin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat.

800 g
naudan sisä- tai paahtopaistia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
2

Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää vesi, jauhot ja fondi paistinpannulle. Kiehauta sekoitellen ja kaada lihapalojen päälle kattilaan.

2 rkl
Margariinia
4 dl
Vettä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
lihafondia
3

Lisää sipulit, porkkanat, ketsuppi ja mausteet kattilaan. Hauduta palapaistia liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele halutessasi persiljasilpulla. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden ja mummon kurkkujen kanssa.

2 rkl
Ketsuppia
1 tl
Suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
(persiljaa)
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
Resepti:
Pirjo Muurinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1312

313

18,3 g

10,8 g

6,2 g

3,3 g

0,8 g

30,0 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl Vettä,

(persiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli