Perinteinen palapaisti

arvosana5/5

(9)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Palapaisti on perinteinen lihapata, jonka mureuden salaisuus on kiireetön haudutus. Tee pataruoka naudanpaistista ja viimeistele maku täyteläiseksi kuohukermalla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan sisä- tai paahtopaistia
2 kplsipulia
2 kplporkkanaa
2 rklmargariinia
4 dlvettä
2 rklvehnäjauhoja
1 rkl lihafondia
2 rklketsuppia
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
2 dl(1 prk) kuohukermaa
(persiljaa)

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa paisti ensin poikkisyin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat.

    MääräAinesosa
    800 gnaudan sisä- tai paahtopaistia
    2 kplsipulia
    2 kplporkkanaa
  2. 2

    Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää vesi, jauhot ja fondi paistinpannulle. Kiehauta sekoitellen ja kaada lihapalojen päälle kattilaan.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia
    4 dlvettä
    2 rklvehnäjauhoja
    1 rkl lihafondia
  3. 3

    Lisää sipulit, porkkanat, ketsuppi ja mausteet kattilaan. Hauduta palapaistia liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    2 rklketsuppia
    1 tlsuolaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    (persiljaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (persiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä