Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa paisti ensin poikkisyin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat.
Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää vesi, jauhot ja fondi paistinpannulle. Kiehauta sekoitellen ja kaada lihapalojen päälle kattilaan.
Lisää sipulit, porkkanat, ketsuppi ja mausteet kattilaan. Hauduta palapaistia liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele halutessasi persiljasilpulla.
Vinkki: Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden ja hölskytyskurkkujen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
313
1312
18,3 g
10,8 g
6,2 g
3,3 g
0,8 g
30,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(persiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli