Palapaisti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Palapaisti

Palapaisti
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Palapaisti on klassikkoruoka, jonka moni muistaa isoäidin keittiöstä. Murean palapaistin salaisuus on kiireetön haudutus.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
naudan sisä- tai paahtopaistia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Margariinia
4 dl
Vettä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
lihafondia
2 rkl
Ketsuppia
1 tl
Suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
(persiljaa)

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa paisti ensin poikkisyin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat.

800 g
naudan sisä- tai paahtopaistia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
2

Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää vesi, jauhot ja fondi paistinpannulle. Kiehauta sekoitellen ja kaada lihapalojen päälle kattilaan.

2 rkl
Margariinia
4 dl
Vettä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
lihafondia
3

Lisää sipulit, porkkanat, ketsuppi ja mausteet kattilaan. Hauduta palapaistia liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele halutessasi persiljasilpulla. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden ja mummon kurkkujen kanssa.

2 rkl
Ketsuppia
1 tl
Suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
(persiljaa)
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
Resepti
Pirjo Muurinen, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 4.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g37 g
Proteiinia30 g180 g
Rasvaa18 g110 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1312 7869
Energiaa kcal313 1880

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 dl Vettä

  • (persiljaa)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g37 g
Proteiinia30 g180 g
Rasvaa18 g110 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1312 7869
Energiaa kcal313 1880

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 dl Vettä

  • (persiljaa)

Resepti
Pirjo Muurinen, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.