Leikkaa leipä noin kuudeksi viipaleeksi. Voitele viipaleet pestolla ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi.
Huuhtele tomaatit ja rucola. Puolita tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, suola ja pippuri.
Öljyä uunivuoka (n. 20 x 30 cm). Ripottele vuokaan ensin rucola, jätä kourallinen munakkaan viimeistelyyn. Kaada munaseos rucolan päälle. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit. Painele leipäkuutiot munakasmassaan pestopinta alaspäin siten, että osa leivästä jää näkyviin.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt. Viimeistele munakas rucolalla.
Vinkki: Pirskottele punaviinietikkaa valmiin munakkaan päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
413
1726
24,8 g
4,3 g
25,5 g
4,3 g
3,0 g
20,5 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rucolaa pinnalle.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli