Panzanella-uunimunakas

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista ruokaisa uunimunakas panzanellan eli perinteisen italialaisen hävikkisalaatin mauilla. Munakkaaseen uppoaa hieman kuivahtanut leipä, pestopurkin loput ja ylikypsät tomaatit. Munakkaan valmisteluun menee vain vartti ja uuni hoitaa loput.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 grapeakuorista vaaleaa leipää
95 g(½ prk) vihreää pestoa
250 g(1 rs) minitomaatteja
50 g(1 rs) rucolaa
1 kplpieni punasipuli
8 kplkananmunaa
1 dlmaitoa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
rucolaa pinnalle

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa leipä noin kuudeksi viipaleeksi. Voitele viipaleet pestolla ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    150 grapeakuorista vaaleaa leipää
    95 g(½ prk) vihreää pestoa
  2. 2

    Huuhtele tomaatit ja rucola. Puolita tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    50 g(1 rs) rucolaa
    1 kplpieni punasipuli
  3. 3

    Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    8 kplkananmunaa
    1 dlmaitoa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Öljyä uunivuoka (n. 20 x 30 cm). Ripottele vuokaan ensin rucola, jätä kourallinen munakkaan viimeistelyyn. Kaada munaseos rucolan päälle. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit. Painele leipäkuutiot munakasmassaan pestopinta alaspäin siten, että osa leivästä jää näkyviin.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
  5. 5

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt. Viimeistele munakas rucolalla.

    MääräAinesosa
    rucolaa pinnalle

Vinkki: Pirskottele punaviinietikkaa valmiin munakkaan päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rucolaa pinnalle.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
28.12.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä