Panzanella-uunimunakas
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista ruokaisa uunimunakas panzanellan eli perinteisen italialaisen hävikkisalaatin mauilla. Munakkaaseen uppoaa hieman kuivahtanut leipä, pestopurkin loput ja ylikypsät tomaatit. Munakkaan valmisteluun menee vain vartti ja uuni hoitaa loput.
| 150 g | rapeakuorista vaaleaa leipää |
| 95 g | (½ prk) vihreää pestoa |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 8 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| rucolaa pinnalle | |
- 1.
Leikkaa leipä noin kuudeksi viipaleeksi. Voitele viipaleet pestolla ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Huuhtele tomaatit ja rucola. Puolita tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
- 3.
Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, suola ja pippuri.
- 4.
Öljyä uunivuoka (n. 20 x 30 cm). Ripottele vuokaan ensin rucola, jätä kourallinen munakkaan viimeistelyyn. Kaada munaseos rucolan päälle. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit. Painele leipäkuutiot munakasmassaan pestopinta alaspäin siten, että osa leivästä jää näkyviin.
- 5.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt. Viimeistele munakas rucolalla.
Valmista ruokaisa uunimunakas panzanellan eli perinteisen italialaisen hävikkisalaatin mauilla. Munakkaaseen uppoaa hieman kuivahtanut leipä, pestopurkin loput ja ylikypsät tomaatit. Munakkaan valmisteluun menee vain vartti ja uuni hoitaa loput.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | rapeakuorista vaaleaa leipää |
| 95 g | (½ prk) vihreää pestoa |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 8 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| rucolaa pinnalle | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Leikkaa leipä noin kuudeksi viipaleeksi. Voitele viipaleet pestolla ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 150 g rapeakuorista vaaleaa leipää 95 g (½ prk) vihreää pestoa - 2
Huuhtele tomaatit ja rucola. Puolita tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) minitomaatteja 50 g (1 rs) rucolaa 1 kpl pieni punasipuli - 3
Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, suola ja pippuri.
Määrä Ainesosa 8 kpl kananmunaa 1 dl maitoa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Öljyä uunivuoka (n. 20 x 30 cm). Ripottele vuokaan ensin rucola, jätä kourallinen munakkaan viimeistelyyn. Kaada munaseos rucolan päälle. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit. Painele leipäkuutiot munakasmassaan pestopinta alaspäin siten, että osa leivästä jää näkyviin.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun - 5
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt. Viimeistele munakas rucolalla.
Määrä Ainesosa rucolaa pinnalle
Vinkki: Pirskottele punaviinietikkaa valmiin munakkaan päälle.
Ravintosisältö
413
Energiaa kcal
1726
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
413
Energiaa kcal
1726
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rucolaa pinnalle.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























