Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Panzanella-uunimunakas

Panzanella-uunimunakas

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valmista ruokaisa uunimunakas panzanellan eli perinteisen italialaisen hävikkisalaatin mauilla. Munakkaaseen uppoaa hieman kuivahtanut leipä, pestopurkin loput ja ylikypsät tomaatit. Munakkaan valmisteluun menee vain vartti ja uuni hoitaa loput.

Ainekset

150 g
rapeakuorista vaaleaa leipää
95 g
(½ prk) vihreää pestoa
250 g
(1 rs) minitomaatteja
50 g
(1 rs) rucolaa
1 kpl
pieni punasipuli
8 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
rucolaa pinnalle

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa leipä noin kuudeksi viipaleeksi. Voitele viipaleet pestolla ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi.

150 g
rapeakuorista vaaleaa leipää
95 g
(½ prk) vihreää pestoa
2

Huuhtele tomaatit ja rucola. Puolita tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.

250 g
(1 rs) minitomaatteja
50 g
(1 rs) rucolaa
1 kpl
pieni punasipuli
3

Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, suola ja pippuri.

8 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Öljyä uunivuoka (n. 20 x 30 cm). Ripottele vuokaan ensin rucola, jätä kourallinen munakkaan viimeistelyyn. Kaada munaseos rucolan päälle. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit. Painele leipäkuutiot munakasmassaan pestopinta alaspäin siten, että osa leivästä jää näkyviin.

1/2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt. Viimeistele munakas rucolalla.

rucolaa pinnalle

Vinkki: Pirskottele punaviinietikkaa valmiin munakkaan päälle.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.12.2021
Muokattu: 28.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

413

1726

24,8 g

4,3 g

25,5 g

4,3 g

3,0 g

20,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rucolaa pinnalle.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli