Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paprikasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

8 - 10 kpl
Eri väristä paprikaa
3 - 5 kpl
Sipulia
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Maustepaprika
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Kokonaisia mustapippureita
1/2 dl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Omenaviinietikkaa
(persiljasilppua)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele paprikat. Poista niistä kannat ja halkaise ne pitkittäin. Poista siemenet tarkasti ja viipaloi kuoret. Tee sama maustepaprikalle.Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paprika- ja sipuliviipaleet, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen ja hauduttaen kunnes sipuli on pehmeää, mutta ei ruskistunutta.Mausta seos suolalla ja sokerilla. Lisää omenaviinietikka ja keitä kunnes seos on mielestäsi sopivan kirpeää. Jos haluat, voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon myös tilkan vettä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.