Paprikasalaatti

Arvostele resepti
10 Annosta

15 min

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
8 - 10 kpleri väristä paprikaa
3 - 5 kplsipulia
2 - 4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplmaustepaprika
1 kpllaakerinlehti
1 tlkokonaisia mustapippureita
1/2 dlöljyä
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 tlomenaviinietikkaa
(persiljasilppua)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele paprikat. Poista niistä kannat ja halkaise ne pitkittäin. Poista siemenet tarkasti ja viipaloi kuoret. Tee sama maustepaprikalle.Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paprika- ja sipuliviipaleet, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen ja hauduttaen kunnes sipuli on pehmeää, mutta ei ruskistunutta.Mausta seos suolalla ja sokerilla. Lisää omenaviinietikka ja keitä kunnes seos on mielestäsi sopivan kirpeää. Jos haluat, voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon myös tilkan vettä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025