Parempi pasta carbonara | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parempi pasta carbonara

Parempi pasta carbonara

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lehtikaalit paistuvat pekonin alla uunissa ihanan rapeiksi ja tuovat annokseen tärkeitä kuituja, rautaa ja C-vitamiinia.

Ainekset

100 g
Lehtikaalia
100 g
Pekonia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
400 g
Täysjyväspagettia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa ne talouspaperilla. Poista kovat lehtiruodit ja levitä lehdet leivinpaperille uunipellille.

100 g
Lehtikaalia
2

Leikkaa pekoniviipaleet neljään osaan. Levitä ne lehtikaalien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pekonit ovat ruskeita ja lehtikaalit rapeita.

100 g
Pekonia
100 g
Lehtikaalia
3

Sekoita kananmunat, maito ja juustoraaste kulhossa.

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
4

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita muna-maito-juustoseos pastaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää pekonit ja lehtikaalit. Mausta pippurilla. Viimeistele halutessasi esimerkiksi parmesaanijuustolla.

400 g
Täysjyväspagettia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
100 g
Pekonia
100 g
Lehtikaalia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.5.2018
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1450

347

10,0 g

3,3 g

46,8 g

2,8 g

2,5 g

15,3 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Juustoraastetta,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli