Parempi pasta carbonara
30 min

Nappaa talteen!
Paremassa pasta carbonarassa on klassikkomakujen eli pekonin, kananmunan, mustapippurin lisäksi lehtikaalia. Lehtikaalit paistuvat pekonin alla uunissa ihanan rapeiksi.
| 100 g | lehtikaalia |
| 100 g | pekonia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 400 g | täysjyväspagettia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Viimeistelyyn | |
|---|---|
| parmesaanijuustoa | |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa ne talouspaperilla. Poista kovat lehtiruodit ja levitä lehdet leivinpaperille uunipellille.
- 2.
Leikkaa pekoniviipaleet neljään osaan. Levitä ne lehtikaalien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pekonit ovat ruskeita ja lehtikaalit rapeita.
- 3.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keittämisen aikana kananmunat, maito ja juustoraaste kulhossa. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan.
- 4.
Sekoita muna-maito-juustoseos pastaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää pekonit ja lehtikaalit. Mausta pippurilla. Viimeistele halutessasi parmesaanijuustolla.
Parempi pasta carbonara
Paremassa pasta carbonarassa on klassikkomakujen eli pekonin, kananmunan, mustapippurin lisäksi lehtikaalia. Lehtikaalit paistuvat pekonin alla uunissa ihanan rapeiksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | lehtikaalia |
| 100 g | pekonia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 400 g | täysjyväspagettia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Viimeistelyyn | |
| parmesaanijuustoa | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa ne talouspaperilla. Poista kovat lehtiruodit ja levitä lehdet leivinpaperille uunipellille.
Määrä Ainesosa 100 g lehtikaalia - 2
Leikkaa pekoniviipaleet neljään osaan. Levitä ne lehtikaalien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pekonit ovat ruskeita ja lehtikaalit rapeita.
Määrä Ainesosa 100 g pekonia - 3
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keittämisen aikana kananmunat, maito ja juustoraaste kulhossa. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan.
Määrä Ainesosa 400 g täysjyväspagettia 4 kpl kananmunaa 2 dl maitoa 2 dl juustoraastetta - 4
Sekoita muna-maito-juustoseos pastaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää pekonit ja lehtikaalit. Mausta pippurilla. Viimeistele halutessasi parmesaanijuustolla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna parmesaanijuustoa
Ravintosisältö
554
Energiaa kcal
2318
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
554
Energiaa kcal
2318
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta, parmesaanijuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





