Parempi pasta carbonara

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Paremassa pasta carbonarassa on klassikkomakujen eli pekonin, kananmunan, mustapippurin lisäksi lehtikaalia. Lehtikaalit paistuvat pekonin alla uunissa ihanan rapeiksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 glehtikaalia
100 gpekonia
4 kplkananmunaa
2 dlmaitoa
2 dljuustoraastetta
400 gtäysjyväspagettia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Viimeistelyyn

parmesaanijuustoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa ne talouspaperilla. Poista kovat lehtiruodit ja levitä lehdet leivinpaperille uunipellille.

    MääräAinesosa
    100 glehtikaalia
  2. 2

    Leikkaa pekoniviipaleet neljään osaan. Levitä ne lehtikaalien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pekonit ovat ruskeita ja lehtikaalit rapeita.

    MääräAinesosa
    100 gpekonia
  3. 3

    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keittämisen aikana kananmunat, maito ja juustoraaste kulhossa. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan.

    MääräAinesosa
    400 gtäysjyväspagettia
    4 kplkananmunaa
    2 dlmaitoa
    2 dljuustoraastetta
  4. 4

    Sekoita muna-maito-juustoseos pastaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää pekonit ja lehtikaalit. Mausta pippurilla. Viimeistele halutessasi parmesaanijuustolla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    parmesaanijuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta, parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä