Parfait viinimarjakastikkeessa

Nappaa talteen!
| 2 kpl | munan keltuaista |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | (2 dl) kuohukermaa tai 1 tlk (2 1/2 dl) creme vispiä |
| 1 - 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | murskattuja marjoja, esim. pakastevadelmia ja mansikoita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | suklaarouhetta, esim. minttusuklaata |
| 1 dl | keksirouhetta, esim. kaurakeksejä tai domino-keksejä |
| Kastike: | |
|---|---|
| 5 dl | punaista viinimarja- tai puolukkamehua |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| sokeria | |
| koristeluun viinimarjoja, pikkumarenkeja | |
- 1.
Kastele vuoka kylmään veteen ja vuoraa kelmulla. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri ja kuohukerma erikseen vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot.Lisää jäinen marjarouhe, manteli-, suklaa- ja keksirouhe. Sekoita varoen ja lisää maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria.Laita seos kelmun sisälle vuokaan ja peitä foliolla. Pakasta jäädyke 4-5 tunniksi tai seuraavaan päivään.Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Kuumenna pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila levyltä ja lisää sokeri. Ripottele sitä myös kastikkeen pinnalle kuortumisen estämiseksi. Jäähdytä.Kumoa jäädyke vadille. Irrota kelmu. Lisää vadille hiukan kastiketta. Koristele ja tarjoa puolen tunnin sisällä.
Parfait viinimarjakastikkeessa
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | munan keltuaista |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | (2 dl) kuohukermaa tai 1 tlk (2 1/2 dl) creme vispiä |
| 1 - 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | murskattuja marjoja, esim. pakastevadelmia ja mansikoita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | suklaarouhetta, esim. minttusuklaata |
| 1 dl | keksirouhetta, esim. kaurakeksejä tai domino-keksejä |
Kastike: | |
| 5 dl | punaista viinimarja- tai puolukkamehua |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| sokeria | |
| koristeluun viinimarjoja, pikkumarenkeja | |
Valmistus
- 1
Kastele vuoka kylmään veteen ja vuoraa kelmulla. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri ja kuohukerma erikseen vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot.Lisää jäinen marjarouhe, manteli-, suklaa- ja keksirouhe. Sekoita varoen ja lisää maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria.Laita seos kelmun sisälle vuokaan ja peitä foliolla. Pakasta jäädyke 4-5 tunniksi tai seuraavaan päivään.Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Kuumenna pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila levyltä ja lisää sokeri. Ripottele sitä myös kastikkeen pinnalle kuortumisen estämiseksi. Jäähdytä.Kumoa jäädyke vadille. Irrota kelmu. Lisää vadille hiukan kastiketta. Koristele ja tarjoa puolen tunnin sisällä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























