Parmesaanivohvelit ja lohi-katkarapusalaatti
60 min

Nappaa talteen!
Suolaiset vohvelit saavat makua parmesaanista ja lohi-katkaraputäytteestä. Tarjoa brunssilla tai lounaaksi.
| 100 g | voita |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | kivennäisvettä |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | raastettua parmesaania |
| Lohi-katkarapusalaatti | |
|---|---|
| 170 g | (1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | avokado |
| 1/2 kpl | limetin mehu |
| 2 rkl | hienonnettua korianteria |
| 1 kpl | raastettu valkosipulinkynsi |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Sulata voi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, maito ja kivennäisvesi. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon parmesaaniraaste ja valkuaisvaahto. Anna taikinan olla puolisen tuntia huoneenlämmössä.
- 2.
Valmista lohi-katkarapusalaatti. Valuta katkaravuista liemi. Pilko kylmäsavulohi ja punasipuli. Halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet. Pilko tomaatti. Kuori ja viipaloi avokado. Pirskota päälle hieman limetin mehua. Sekoita kulhossa ravut, lohi, punasipuli ja tomaatti. Mausta lopulla limetinmehulla, korianterilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
- 3.
Paista vohvelit vohveliraudalla. Tarjoile lohi-katkarapusalaatin ja viipaloidun avokadon kanssa.
Parmesaanivohvelit ja lohi-katkarapusalaatti
Suolaiset vohvelit saavat makua parmesaanista ja lohi-katkaraputäytteestä. Tarjoa brunssilla tai lounaaksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | kivennäisvettä |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | raastettua parmesaania |
Lohi-katkarapusalaatti | |
| 170 g | (1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | avokado |
| 1/2 kpl | limetin mehu |
| 2 rkl | hienonnettua korianteria |
| 1 kpl | raastettu valkosipulinkynsi |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Sulata voi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, maito ja kivennäisvesi. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon parmesaaniraaste ja valkuaisvaahto. Anna taikinan olla puolisen tuntia huoneenlämmössä.
Määrä Ainesosa 100 g voita 2 kpl kananmunaa 2 dl maitoa 2 dl kivennäisvettä 4 dl vehnäjauhoja 1 rkl sokeria 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 2 dl raastettua parmesaania - 2
Valmista lohi-katkarapusalaatti. Valuta katkaravuista liemi. Pilko kylmäsavulohi ja punasipuli. Halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet. Pilko tomaatti. Kuori ja viipaloi avokado. Pirskota päälle hieman limetin mehua. Sekoita kulhossa ravut, lohi, punasipuli ja tomaatti. Mausta lopulla limetinmehulla, korianterilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 170 g (1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä 150 g kylmäsavulohta 1 kpl punasipuli 1 kpl tomaatti 1 kpl avokado 1/2 kpl limetin mehu 2 rkl hienonnettua korianteria 1 kpl raastettu valkosipulinkynsi suolaa rouhittua mustapippuria - 3
Paista vohvelit vohveliraudalla. Tarjoile lohi-katkarapusalaatin ja viipaloidun avokadon kanssa.
Ravintosisältö
447
Energiaa kcal
1868
Energiaa kj
24,7 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
17,7 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
447
Energiaa kcal
1868
Energiaa kj
24,7 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
17,7 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kivennäisvettä, 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Raastettua parmesaania, Limetin mehu, 2 rkl Hienonnettua korianteria, Raastettu valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












