Parmesaanivohvelit ja lohi-katkarapusalaatti | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Parmesaanivohvelit ja lohi-katkarapusalaatti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Suolaiset vohvelit saavat makua parmesaanista ja lohi-katkaraputäytteestä. Tarjoa brunssilla tai lounaaksi.

Ainekset

100 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
4 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Raastettua parmesaania

lohi-katkarapusalaatti

170 g
(1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä
150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Tomaatti
1 kpl
Avokado
1/2 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Hienonnettua korianteria
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, maito ja kivennäisvesi. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon parmesaaniraaste ja valkuaisvaahto. Anna taikinan olla puolisen tuntia huoneenlämmössä.

100 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
4 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Raastettua parmesaania
2

Valmista lohi-katkarapusalaatti. Valuta katkaravuista liemi. Pilko kylmäsavulohi ja punasipuli. Halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet. Pilko tomaatti. Kuori ja viipaloi avokado. Pirskota päälle hieman limetin mehua. Sekoita kulhossa ravut, lohi, punasipuli ja tomaatti. Mausta lopulla limetinmehulla, korianterilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

170 g
(1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä
150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Tomaatti
1 kpl
Avokado
1/2 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Hienonnettua korianteria
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Paista vohvelit vohveliraudalla. Tarjoile lohi-katkarapusalaatin ja viipaloidun avokadon kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.4.2016
Muokattu: 5.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1861

445

24,7 g

11,5 g

36,7 g

5,2 g

3,0 g

17,5 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Kivennäisvettä,

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

2 dl Raastettua parmesaania,

Limetin mehu,

2 rkl Hienonnettua korianteria,

Raastettu valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli