Parmesaanivohvelit ja lohi-katkarapusalaatti | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parmesaanivohvelit ja lohi-katkarapusalaatti

???
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Suolaiset vohvelit saavat makua parmesaanista ja lohi-katkaraputäytteestä. Tarjoa brunssilla tai lounaaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
4 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Raastettua parmesaania

LOHI-KATKARAPUSALAATTI

170 g
(1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä
150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Tomaatti
1 kpl
Avokado
1/2 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Hienonnettua korianteria
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Sulata voi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, maito ja kivennäisvesi. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon parmesaaniraaste ja valkuaisvaahto. Anna taikinan olla puolisen tuntia huoneenlämmössä.

100 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
4 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Raastettua parmesaania
2

Valmista lohi-katkarapusalaatti. Valuta katkaravuista liemi. Pilko kylmäsavulohi ja punasipuli. Halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet. Pilko tomaatti. Kuori ja viipaloi avokado. Pirskota päälle hieman limetin mehua. Sekoita kulhossa ravut, lohi, punasipuli ja tomaatti. Mausta lopulla limetinmehulla, korianterilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

170 g
(1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä
150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Tomaatti
1 kpl
Avokado
1/2 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Hienonnettua korianteria
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Paista vohvelit vohveliraudalla. Tarjoile lohi-katkarapusalaatin ja viipaloidun avokadon kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.4.2016
Muokattu: 5.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1861 11163
Energiaa kcal445 2668
Rasvaa24.7 g148.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa11.5 g69.0 g
Hiilihydraatteja36.7 g220.0 g
Sokereita5.2 g31.0 g
Kuituja3.0 g18.0 g
Proteiinia17.5 g105.0 g
Suolaa0.9 g5.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Kivennäisvettä

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 dl Raastettua parmesaania

  • Limetin mehu

  • 2 rkl Hienonnettua korianteria

  • Raastettu valkosipulinkynsi

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1861 11163
Energiaa kcal445 2668
Rasvaa24.7 g148.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa11.5 g69.0 g
Hiilihydraatteja36.7 g220.0 g
Sokereita5.2 g31.0 g
Kuituja3.0 g18.0 g
Proteiinia17.5 g105.0 g
Suolaa0.9 g5.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Kivennäisvettä

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 dl Raastettua parmesaania

  • Limetin mehu

  • 2 rkl Hienonnettua korianteria

  • Raastettu valkosipulinkynsi

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.