Parmesaanivohvelit ja lohi-katkarapusalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Suolaiset vohvelit saavat makua parmesaanista ja lohi-katkaraputäytteestä. Tarjoa brunssilla tai lounaaksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
100 gvoita
2 kplkananmunaa
2 dlmaitoa
2 dlkivennäisvettä
4 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 dlraastettua parmesaania

Lohi-katkarapusalaatti

170 g(1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä
150 gkylmäsavulohta
1 kplpunasipuli
1 kpltomaatti
1 kplavokado
1/2 kpllimetin mehu
2 rklhienonnettua korianteria
1 kplraastettu valkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, maito ja kivennäisvesi. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon parmesaaniraaste ja valkuaisvaahto. Anna taikinan olla puolisen tuntia huoneenlämmössä.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    2 kplkananmunaa
    2 dlmaitoa
    2 dlkivennäisvettä
    4 dlvehnäjauhoja
    1 rklsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    2 dlraastettua parmesaania
  2. 2

    Valmista lohi-katkarapusalaatti. Valuta katkaravuista liemi. Pilko kylmäsavulohi ja punasipuli. Halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet. Pilko tomaatti. Kuori ja viipaloi avokado. Pirskota päälle hieman limetin mehua. Sekoita kulhossa ravut, lohi, punasipuli ja tomaatti. Mausta lopulla limetinmehulla, korianterilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) ravunpyrstöjä liemessä
    150 gkylmäsavulohta
    1 kplpunasipuli
    1 kpltomaatti
    1 kplavokado
    1/2 kpllimetin mehu
    2 rklhienonnettua korianteria
    1 kplraastettu valkosipulinkynsi
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Paista vohvelit vohveliraudalla. Tarjoile lohi-katkarapusalaatin ja viipaloidun avokadon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kivennäisvettä, 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Raastettua parmesaania, Limetin mehu, 2 rkl Hienonnettua korianteria, Raastettu valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025