Sulata voi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, maito ja kivennäisvesi. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon parmesaaniraaste ja valkuaisvaahto. Anna taikinan olla puolisen tuntia huoneenlämmössä.
Valmista lohi-katkarapusalaatti. Valuta katkaravuista liemi. Pilko kylmäsavulohi ja punasipuli. Halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet. Pilko tomaatti. Kuori ja viipaloi avokado. Pirskota päälle hieman limetin mehua. Sekoita kulhossa ravut, lohi, punasipuli ja tomaatti. Mausta lopulla limetinmehulla, korianterilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Paista vohvelit vohveliraudalla. Tarjoile lohi-katkarapusalaatin ja viipaloidun avokadon kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
445
1861
24,7 g
11,5 g
36,7 g
5,2 g
3,0 g
17,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Kivennäisvettä,
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
2 dl Raastettua parmesaania,
Limetin mehu,
2 rkl Hienonnettua korianteria,
Raastettu valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli