Nopea parsapasta

arvosana4/5

(10)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Sitruunalla maustettu parsapasta valmistuu vartissa ja maistuu ihanan raikkaalta! Keväisessä arkiruoassa juhlistetaan sesongin ensimmäisiä vihreitä pastoja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna (luomu)
300 gpastaa
1 dlpastan keitinvettä
1 rklrypsiöljyä
1 dljuustoraastetta (voimakasta)
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja. Halkaise parsat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl).

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna (luomu)
  2. 2

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.

    MääräAinesosa
    300 gpastaa
    1 dlpastan keitinvettä
  3. 3

    Paista parsoja öljyssä pannulla noin 4 minuuttia. Lisää valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita pasta, keitinvesi ja juustoraaste parsoihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 dljuustoraastetta (voimakasta)
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta (voimakasta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä