Parsakaali-pinaattikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Maukas arkikeitto syntyy helposti ja edullisesti. Tässä pinaattikeitossa on mm. pinaattia, parsakaalia ja sulatejuustoa. Tarjoa parsakaali-pinaattikeitto halutessasi keitettyjen kananmunien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 gmargariinia
3 rklvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
1 kpl(150 g) pakastepinaattia
1 kpl(200 g) parsakaalia
1 kpl(150 g) murennettua sulatejuustoa
1/2 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna jauhojen kiehahtaa. Lisää maito ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon pinaatin- ja parsakaalinpalat. Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää juusto, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto tasaiseksi. Tarjoile halutessasi keitettyjen kananmunien kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 pussi (150 g) pakastepinaattia, 0,5 tl Suolaa, Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä